Afbeelding

Huis te koop: Raamstraat 5, Delft Volledig gerenoveerde hoekbovenwoning in het Westerkwartier

onroerend goed

Editie: Week 10, Jaargang 21 |

Huis te koop: Raamstraat 5, Delft Volledig gerenoveerde hoekbovenwoning in het Westerkwartier

DELFT – Harry van den Oever kocht deze driekamer hoekbovenwoning in de gezellige wijk Westerkwartier in het jaar 2003. Een jaar lang heeft hij hard gewerkt om het huis volledig te renoveren. Toen hij het kocht was het namelijk een uitgewoond studentenhuis. “Ik heb de woning volledig gerenoveerd en het is een mix van modern en klassiek geworden”, zegt hij.

Harry is naar Delft verhuisd vanwege zijn werk. Hij werkte in deze contreien en wilde hier een permanente verblijfsplek. “Het was goed betaalbaar en ik heb er een jaar lang over gedaan om hier mijn eigen woning van te maken”, zegt hij. “De hardhouten kozijnen en het dubbel glas zaten er al in.”
De woning is door de hoge kwaliteit van afwerking direct te betrekken. “Alles functioneert en verkeert in goede staat”, zegt Harry. “De muren, het dak en de tussenvloeren zijn nog in de oorspronkelijke staat en dat maakt de woning erg sfeervol.”
Hij gaat de woning nu verlaten, omdat hij op een stuk eigen grond samen met zijn ouders zelf een huis gaat bouwen. “Ik ga terug naar mijn roots, want ik keer weer terug naar het midden van het land, waar ik oorspronkelijk vandaan kom.”
De woning heeft een ruime en lichte woonkamer met een vaste kastenwand aan de voorzijde. Aan de achterkant van de woning is de eetkamer met aansluitend de moderne keuken, die voorzien is van een vierpitsgascomfort, een afzuigkap, een vaatwasser, een combi-magnetron, een koel-vriescombinatie en een WMA. De hele eerste verdieping is voorzien van een houten vloer. Er is een ruime overloop met een dakkapel en hier is ook de opstelplaats van de CV-ketel. Via de overloop heb je toegang tot twee slaapkamers en de moderne badkamer. Deze is voorzien van een douche, een hangend toilet en een wastafel. Beide slaapkamers zijn zeer ruim en beschikken over voldoende lichtinval. “Het is mij hier altijd goed bevallen”, zegt Harry. “Het is een fijn buurtje, met een goede mix van studenten, starters en mensen die er al hun hele leven wonen. De bewoners gaan goed met elkaar om. Er is sociale controle in de goede zin van het woord.”
Westerkwartier is een populaire wijk, die bovendien makkelijk bereikbaar is. De buurt is relatief netjes. Harry noemt het een fijne plek om te wonen. “Vlak achter het station, overal dicht bij en toch rustig. Je hebt eigenlijk alles bij de hand.”
Er worden regelmatig leuke dingen in de wijk georganiseerd, zoals het popfestival Westerpop. In de buurt van de woning is er voldoende parkeergelegenheid. Op loopafstand zijn er enkele buurtwinkels en ook het historische centrum van Delft is snel te bereiken.

Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) 2142909 of www.vwmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12