Afbeelding

Huis te koop: Liberiastraat 6, Delft

wonen

Editie: Week 23, Jaargang 23 |

DELFT – Tien jaar geleden verhuisden Ton Valkenburg en zijn gezin naar deze extra brede ééngezinswoning in de wijk Tanthof-West. Het betreft een zogenaamde Slokker-spaarwoning. Bij dit soort woningen is tijdens de bouw extra aandacht besteed aan isolatie en energiebesparing. “Het is me hier altijd prima bevallen”, zegt Ton. “Het is een heerlijk huis, dat we naar eigen zin hebben aangepast.”
De laatste zeven jaren heeft Ton het huis alleen bewoond. “Nu vind ik het toch een beetje te groot geworden voor mij alleen”, zegt hij. “Ik heb er dan ook voor gekozen naar een nieuwbouwwoning in Sion bij Rijswijk te gaan.”
Toen ze hier kwamen wonen, is meteen een aantal dingen helemaal vernieuwd. De badkamer, de toiletten, allemaal nieuw geplaatst. “In een moderne en dus tijdloze stijl”, zegt Ton. “Alles is gemoderniseerd, helemaal passend gemaakt voor de tijd van nu.”
De tuingerichte woonkamer is 5.17 bij 4.96 / 3.75 meter. De mogelijkheid bestaat om de woonkamer uit te bouwen. Aan de voorzijde is de open keuken in een hoekopstelling. Deze is 2.89 bij 3.55 meter. “In de keuken kun je goed zien dat dit een extra breed huis is”, zegt hij. “Namelijk aan het extra, brede aanrecht onder het raam.”
De keuken is uitgerust met een vaatwasser, een koelkast, een vriezer, een breed SMEG fornuis met dubbele oven en een afzuigkap. “Als je in de keuken staat, kun je leuk naar buiten kijken”, gaat hij verder. “Het is een gezellig straatje, een rustige buurt waar iedereen goed met elkaar om gaat.”
Vanuit de woonkamer heb je toegang tot de achtertuin op het noordwesten. Een extra diepe tuin, doordat ook de poort van het achterom bij de tuin getrokken is. “Ik heb een extra grote berging gemaakt, namelijk van ongeveer drie bij drie en met elektra, zodat ik mijn motor daar in kwijt kan”, geeft hij aan.
's Ochtends staat de zon al achterin de diepe tuin en met de tuinligging op het noordwesten kun je hier heerlijk lang van de zon genieten. “Maar er is ook een schaduwrijk terras”, zegt hij. “Hierdoor zijn er niet eens sunscreens nodig.”
Op de eerste verdieping heeft de slaapkamer aan de achterzijde echt een WoW-factor. Deze is namelijk 5.17 bij 5.00 meter, doordat twee oorspronkelijke kamers zijn samengevoegd. Er is een eigentijdse badkamer met daglicht en die is voorzien van een inloopdouche met een thermostaatkraan, een zwevend toilet en een wastafelmeubel. De slaapkamer aan de voorzijde is 2.81 bij 3.44 meter.
Op de tweede verdieping is er een overloop met een veluxraam en de opstelplaats van de wasmachine, de droger en de verwarmingsinstallatie (2011). De ruime zolderkamer is 3.03 bij 4.36 meter, met een nokhoogte van 3.04 meter en een vaste schuifdeurenkast. Op de overloop en op de zolderkamer, zowel aan de voor- als achterzijde, is er veel bergruimte achter knieschotten.
Kinderopvang, basisscholen en een winkelcentrum zijn in de wijk aanwezig. Vanuit hier ben je ook zo 'buiten' in recreatiegebied Midden-Delfland en de uitvalswegen naar de A4 en A13 zijn zo te bereiken. Alle voorzieningen in de wijk zijn bij de hand: winkelcentrum, scholen, gezondheidscentrum, kinderopvang, zelfs een kinderboerderij, en openbaar vervoer (tramlijn 1).
De vraagprijs voor deze woning is 238.500 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) 213 24 41 of www.bergklis.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12