Afbeelding

Huis te koop: Adenauerlaan 6, Delft

wonen

Editie: Week 12, Jaargang 23 |

DELFT – Het huis staat in de buurt ‘De Delftse Zoom’. Een heerlijke, moderne en goed onderhouden ééngezinswoning met bouwjaar 1998. “We wilden niet te grootschalig wonen en het liefst met een eigen parkeerplaats voor onze beide auto’s”, zegt Peter Huisman. “Dit sprak ons destijds meteen aan.”

De Delftse Zoom is eigenlijk een op zichzelf staand wijkje met ongeveer honderd woningen. Het staat aan een doodlopend straatje, zodat er geen doorlopend verkeer is. “Heerlijk rustig wonen, met alle voorzieningen in de buurt”, zegt hij. “Ik ben hier vanaf de nieuwbouw met mijn voormalige partner komen wonen, aan die relatie is echter een einde gekomen. Het is nog steeds een heerlijk en ideaal gesitueerd huis, de praktijk leert helaas dat het huis voor mij alleen veel te groot is. Dit is echt een gezinswoning.”
De ruime woonkamer is 4.88 bij 4.36 / 6.67 meter. De kamer heeft een mooie, massief eiken vloer. Het plafond en de wanden zijn helemaal vlak afgestuukt. Aan de voorzijde is er een open keuken, met de afmetingen van 2.73 bij 3.60 meter. Vanuit het keukenraam is er een leuk zicht op de straat. In de keuken zit ingebouwd een koelkast, een vriezer, een combi-magnetron met grill-oven, een keramische kookplaat, een afzuigkap en een vaatwasser. “De kast in de woonkamer onder de trap heeft trouwens een soort dubbele wand en biedt extra ruimte voor proviand en andere uit het zicht te bergen spullen”, zegt Peter. “Via de schuifpui aan de achterkant kom je in de tuin.”
Er is altijd een zonnig plekje te vinden in de gezellige achtertuin op het oosten, met houten schuur en achterom, maar ook op het dakterras. Dat is op het westen gesitueerd. “Vanaf de bouw in 1999 hebben wij op de eerste etage een slaapkamer tot een luxe badkamer laten verbouwen”, zegt Peter. “De badkamer heeft een whirlpool, een aparte douche, een grote designradiator, een wastafel en een tweede toilet. De originele badkamer is nu een ruim was(machine)hok, met een deur naar het dakterras. Wij wilden graag een dakterras, zodat je op ieder moment van de dag ergens in de zon kunt zitten.” De grote slaapkamer aan de achterzijde is 4.88 bij 3.77 / 2.62 meter.
Op de tweede verdieping is er een slaapkamer aan de achterzijde van 4.88 bij 2.60 meter en een slaapkamer aan de voorzijde van 2.85 bij 4.09 meter. Er is een ruime overloop met de opstelplaats voor de CV-gas combiketel (Valliant 2010). Ook is hier nog een extra aansluiting voor de wasmachine aanwezig. “We hebben altijd fijn contact gehad met de buren, ook is de sociale controle en hulpvaardigheid hier nog vanzelfsprekend”, gaat Peter verder. “Het is een kindvriendelijke buurt, met een speeltuintje, diverse scholen, sportverenigingen, een recreatiegebied en een zwembad om de hoek.”
Groot voordeel van de locatie is verder de tramlijn op drie minuten lopen om naar de binnenstad of het station te gaan. De uitvalswegen naar Den Haag en Rotterdam liggen ook om de hoek.
De vraagprijs voor deze woning is 275.000 euro. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Hof van Delft Makelaardij, (015) 212 64 26 of www.hofvandelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12