Afbeelding

Huis te koop: Kristalweg 154, Delft

wonen

Editie: Week 26, Jaargang 23 |

DELFT – Wen Yen en Jessica Tung hebben in 2011 op een vrije kavel in Harnaschpolder Delft hun eigen huis laten bouwen. Het is een twee-onder-één-kap herenhuis in jaren dertig stijl, met een ruime zij-, voor- en achtertuin. “Het andere huis wordt bewoond door mijn jongere broer, we hebben dit samen laten bouwen door Select Huis”, zegt Wen Yen.

Wen Yen Tung is voor velen wellicht een bekende naam en waarschijnlijk ook een bekend gezicht. Vooral in de Delftse voetbalwereld, want hij is jarenlang speler geweest in het eerste elftal van DHC. “Maar goed, nu over het huis”, gaat hij verder. “Het is een eigen ontwerp naar aanleiding van een basiswoning. We wonen hier prima, maar nu ga ik mijn ultieme droom achterna. Ik heb altijd al helemaal vrijstaand willen wonen. We blijven wel in de buurt, want het wordt een vrijstaand huis aan het water in Sion.”
Wen Yen en Jessica wonen hier samen met hun vierjarige zoontje Joni. Ook Wen Yens vijftienjarige zoon uit een eerdere relatie is ieder weekend in huis. “Hij heeft een eigen kamer, met een uitbouw waar zijn bed in staat”, zegt Wen Yen.
De leefoppervlakte van de woning is 170 vierkante meter. Het huis heeft een heerlijke ruime en lichte woonkamer in een L-vorm. De kamer heeft een laminaatvloer met echte houtnerf.  Vloerverwarming op de hele begane grond. Vanuit de woonkamer biedt een raampartij aan de achterzijde een weids uitzicht over een stuk groen. Die aan de voorzijde aan de ruime en zonnige voortuin op het zuiden. “De kamer heeft een open keuken, wel zo leuk dat je van daar uit contact kunt hebben met de mensen in de woonkamer”, zegt Wen Yen. “Het is een keuken met alles erop en eraan.”
De moderne luxe keuken is namelijk voorzien van een eiland, een vijf pits gaskookplaat, een afzuigkap, een oven, een magnetron, een vaatwasser en een koel-vriescombinatie. “De soft stop lades maken het geheel compleet.”
Op de eerste verdieping is er een L-vormige slaapkamer aan de voorzijde, ingedeeld met inloop garderobe. De tweede slaapkamer is eveneens aan de voorzijde. De derde slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde. De moderne badkamer is voorzien van een ligbad, een afzonderlijke douche, een toilet en een dubbel wastafelmeubel. Helemaal boven is er een riante zolderruimte, waar meerdere kamers mogelijk zijn. “Nu is het een echte speelzolder, waar kinderen heel veel plezier kunnen maken”, zegt hij. Hier bevindt zich ook de opstelplaats voor de CV-ketel (2012) en de wasmachineaansluiting. “Het huis heeft een oprit met een eigen parkeerplaats, maar als je visite hebt, dan kunnen hier wel vijf auto’s staan. Dat is ook wel leuk, dit huis heeft keramische dakpannen, die niet groen worden en altijd blijven glimmen. Overal in huis kunststof kozijnen met houtnerf.”
Je bent van hieruit in een paar minuten bij de winkels in Den Hoorn, maar ook bij die aan de Van Foreestweg. Er is een basisschool op honderd meter afstand van de woning.
De vraagprijs voor deze woning is 447.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 213 51 39 of www.bjornd.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12