Afbeelding

Huis te koop: Karibastraat 28, Delft

wonen

Editie: Week 8, Jaargang 23 |

DELFT – Ernst en Marjon Heijmenberg zijn in 1990 in deze ruime ééngezinswoning komen wonen. Het huis staat op een aantrekkelijke locatie in de kindvriendelijke wijk Tanthof-West. Ernst en Marjon zijn de eerste bewoners, kwamen uit de Bomenwijk, maar wilden groter wonen met het oog op hun opgroeiende kinderen. “Inmiddels zijn de kinderen de deur uit en daarom gaan we verhuizen”, zegt Ernst. “We willen wel graag in deze buurt blijven.”
Oorspronkelijk hadden deze huizen vier kamers, maar Ernst en Marjon hebben een extra verdieping laten bouwen. Hier zijn nog twee extra kamers gerealiseerd. Met het doorbreken van twee slaapkamers op de eerste verdieping tot één grote slaapkamer, is het totaal aantal slaapkamers op vijf gekomen. “Je kunt hier dus heel comfortabel met een groot gezin wonen”, zegt Marjon. “De extra etage was door de bouw van deze huizen eenvoudig te realiseren. Eigenlijk alle bewoners in deze buurt hebben dat gedaan.”
Dat is niet het enige dat aan deze woning verbouwd is. De woonkamer is acht jaar geleden bijvoorbeeld flink vergroot, door een aanbouw met openslaande deuren te maken. In de woonkamer ervaar je een zee aan ruimte. “Dat hebben we ruim twee jaar geleden laten doen”, vertelt Ernst. “Net zoals in de rest van de kamer met een prachtig afgewerkt plafond.”
De woonkamer is in totaal 35 vierkante meter. De kamer is voorzien van een plavuizen vloer, met daaronder vloerverwarming. De openslaande deuren geven een leuke entree naar de onderhoudsvrij aangelegde tuin op het zuidwesten. “Aan het einde van de tuin hebben we een opengebroken schuur”, zegt Marjon. “Daar staat dus in feite alleen de overkapping. Makkelijk om spullen te pakken die je nodig hebt, maar je kunt er ook een beschutte zitplaats zoeken. Het grootste deel van de dag kun je hier lekker in de zon buiten zitten.”
Aan de voorkant van de woonkamer biedt een leuke toog toegang tot de uiterst modern uitgevoerde keuken. Die toog is door Ernst zelf geplaatst. “Zoiets geeft toch een soort afscheiding”, zegt hij. “Het maakt dat je toch twee aparte gedeelten van het huis ervaart.”
De moderne keuken van 2.50 hij 3.20 meter is twee jaar geleden geplaatst. De keuken is voorzien van een elektrische kookplaat, een RVS afzuigschouw, een koel- en vriescombinatie, een vaatwasser en een RVS oven. “Vanuit de keuken kun je leuk de overigens zeer kindvriendelijke straat inkijken”, zegt Marjon. “Het is een straat met alleen bestemmingsverkeer. En je hebt altijd een eigen parkeerplaats voor de deur.”
Op de eerste verdieping is er aan de achterzijde een heel grote slaapkamer. De zogenaamde hoofdslaapkamer. “Hier hebben we dus een heel grote kamer van gemaakt, door een muur weg te halen”, vertelt Ernst. “Aan de voorzijde van de woning hebben we ook nog een behoorlijk ruime slaapkamer.”
De betegelde badkamer van 2.50 bij 2.15 meter is voorzien van een ligbad/douche, een wastafelmeubel en een tweede toilet. Op de overloop is er verder een apart hok, waar alle plaats is voor de CV-combiketel, de WMA en de mechanische ventilatie.
De gehele tweede verdieping wordt ingenomen door twee slaapkamers, waarvan die aan de achterzijde toegang geeft tot een gezellig dakterras. “De lichtkoepel in het plafond zorgt voor een lichte etage”, aldus Marjon.
De woning is volledig geïsoleerd en geheel voorzien van dubbele beglazing. Anderhalf jaar geleden is de gehele buitenkant geverfd. De woning staat op korte afstand van uitvalswegen A4 en A13. De woning is gunstig gelegen ten opzichte van diverse scholen, buurtwinkels en recreatiegebied Midden-Delfland.
De vraagprijs voor deze woning is 259.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: ZO Makelaardij, (015) 212 99 88 of www.zo.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12