Huis te koop: Indiastraat 6, Delft

  wonen

Editie: Week 41, Jaargang 22 |

DELFT – Jan en Joke Reede wonen in november precies dertig jaar in deze comfortabele ééngezinswoning in een kindvriendelijke buurt van Tanthof-West. Ze woonden hier met hun twee zonen, die allebei vanuit deze woning zijn getrouwd. Jan en Joke wonen nog met veel plezier in het huis, maar zouden ook wel gelijkvloers willen gaan wonen. Met het vorderen van de leeftijd, zijn ze nu toe aan een woning die makkelijker te onderhouden is. “We verhuizen naar een appartement in Berkel en Rodenrijs”, vertelt Joke.
Het huis is voortreffelijk onderhouden en is in de voorbije periode ook gemoderniseerd. Hierdoor is het huis zonder enige werkzaamheden te betrekken. Het is een vierkamer, voorheen vijfkamer woning, dus heel erg geschikt voor een groot gezin. “Kortgeleden hebben we de muren in het hele huis laten voorzien van spachtelputz”, vertelt Jan. “Het plafond in de woonkamer is gedaan en de voordeur is opnieuw in de verf gezet. De badkamer hebben we prachtig laten vernieuwen, alleen aan de keuken zijn we nog niet toe gekomen.”
Het huis heeft een lichte woonkamer van 6.03 bij 4.89 meter. De kamer heeft fraaie plavuizen, met daaronder vloerverwarming. “Dat werkt heel erg goed”, zegt Joke. “Altijd lekker warm. Als we net thuis komen en de vloerverwarming staat uit, dan gebruiken we de elektrische sfeerhaard om de kamer alvast een beetje op te warmen. Het is een mooie schouw van marmer, met een haard die voor behaaglijke warmte kan zorgen.”
In de woonkamer zijn nergens radiatoren te zien. In plaats daarvan is er bij de achterpui een convectorput in de vloer. De open keuken bevindt zich aan de voorkant. Deze is in totaal 3.16 bij 3.00 meter en heeft een hoekopstelling. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. De ramen van de keuken hebben aluminium kozijnen, net als alle andere ramen in het huis. “Dat zie je niet veel bij andere huizen, maar het is ideaal”, vertelt Jan. “Heel makkelijk in het onderhoud. Eens in de zo veel tijd insmeren met vaseline is voldoende.”
De schuifpui aan de achterzijde van de kamer biedt toegang tot een 8 meter diepe achtertuin op het zuiden. Jan en Joke gebruiken deze echt als een zonnetuin, zoals ze zelf zeggen, omdat hier de hele dag de zon schijnt. “De tuin is verder helemaal onderhoudsvrij en pas geleden hebben we nog nieuwe schuttingen en een grote nieuwe berging laten plaatsen. Door het hek naar het achterom kun je leuk uit kijken op een grasstrook en water.”
Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers. De hoofdslaapkamer is 3.16/2.81 bij 4.87 meter. Dit waren oorspronkelijk twee slaapkamers. “Is ook snel weer in de eigenlijke staat terug te brengen”, zegt Jan. “Nu hebben we een heel ruime kamer, waar ook nog plaats is voor een grote inbouwkast. Die blijft natuurlijk staan.”
De kamer heeft twee dakvensters, met de mogelijkheid om hier twee dakkapellen te maken. De andere slaapkamer is 3.95 bij 2.45 meter. De luxe badkamer is vergroot en voorzien van een ligbad, een aparte douche, een wastafel en een tweede toilet. “Op de tweede verdieping hebben we een ruime zolderslaapkamer met verlaagd plafond en inbouwspots”, vertelt Jan. “In een aparte ruimte hebben we de wasmachine staan, waar eventueel ook nog een droger op kan. Hier is ook de opstelplaats van de CV-Combiketel.”
Via een vlizotrap is de bergvliering bereikbaar, waar een heleboel spullen opgeborgen kunnen worden. “Je woont hier vlakbij het natuurgebied Midden-Delfland”, vertelt Joke. “De tramhalte is twee minuten lopen, maar van de tram zelf heb je hier totaal geen last. In deze sterk verjongde wijk is een winkelcentrum waar je alles vindt wat je nodig hebt.”

De vraagprijs voor deze woning is 229.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1