Afbeelding

Huis te koop Oogstlaan 1, Delft

wonen

Editie: Week 25, Jaargang 23 |

DELFT – Ingrid van der Helm woont nu al weer een tijdje alleen met haar zoon Jeroen in deze geschakelde woning met patio in de zogenoemde Ecodus-wijk van Delft. Ze kwam er in 1996 met haar gezin wonen, toen het net was afgebouwd. Sinds twee jaar is Ingrid gescheiden van haar man en is haar dochter de deur uit. “Nu ook mijn zoon plannen heeft op zichzelf te gaan wonen, ga ik uitkijken naar iets kleiners, waarschijnlijk richting de binnenstad”, zegt Ingrid.

Destijds kozen Ingrid en haar man voor deze wijk, omdat het een heel nieuwe wijk was. Prima gesitueerd vlakbij scholen, met een heel brede stoep zodat kinderen veilig buiten kunnen spelen en sportverenigingen op 100 meter afstand. “Een wijk met veel jonge gezinnen en veel kinderen”, vertelt ze. “Een ideale woonomgeving dus, waar vanuit je ook nog eens met tien minuten fietsen in de binnenstad kunt zijn.”
Deze woning heeft een lichte, tuingerichte woonkamer. Een heel ruime woonkamer, in een aparte vormgeving met in feite drie verschillende hoeken. Hierdoor kan er eenvoudig een eet- en zitgedeelte gecreëerd worden. Maar ook heel andere indelingen behoren door de veelheid aan ruimte zeer tot de mogelijkheden. “Vanuit de woonkamer heb je door de grote ramen een prachtig zicht op de tuin”, vertelt Ingrid. “Dit is ook de reden dat de woonkamer zo licht is.”
De woonkamer, die net als de rest van de begane grond een houten vloer heeft, kent een halfopen, modern vormgegeven keuken. Deze is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een vaatwasser, een cooker, een oven, een combi-magnetron, een koel-vrieskast, een inductiekookplaat, een afzuigkap en een stenen bovenblad. “De keuken is als het ware geplaatst in een uitbouw, die door de bijzondere architectuur toch één geheel vormt met de rest van het huis.”
Door middel van een schuifpui kun je in de beschutte patio komen. Deze is 8.00 bij 7.50 meter. “Er is al vroeg zon”, zegt ze. “Je zou er zelfs kunnen ontbijten. Tot een uur of vijf in de middag kun je buiten zitten. We hebben de tuin helemaal aan laten leggen, dus het is een prachtig geheel. De opvallende oranje hekdeuren, die je ook aan de voorkant ziet, waren er al bij de oplevering. Ik zag deze oranje metalen hekdeuren wel zitten, dus die hebben we, eigenlijk als enige in de buurt, in stand gehouden. In de tuin is er een grote berging, waar je makkelijk een paar fietsen kwijt kunt.”
Op de eerste verdieping zijn er drie slaapkamers. Deze slaapkamers hebben de afmetingen van respectievelijk 2.82 bij 5.05 meter, 3.00 bij 3.10 meter en 3.20 bij 5.05 meter. De badkamer is voorzien van een bad, een dubbele wastafel en een douche. De berging kan heel handig worden gebruikt als opstelplaats voor de wasmachine en de droger. “En dan hebben we helemaal boven ook nog een studio, die nu door mijn zoon als slaapkamer wordt gebruikt”, zegt ze. “Het mooie van deze studio is, dat deze voorzien is van een dakterras van vijf bij vijf. Het is ideaal om ook boven buiten te kunnen zitten.”
De royale studio is 5.25 bij 5.05 meter. Hiernaast is nog een bergruimte van 1.50 bij 5.05 meter, met de opstelplaats voor de CV-combiketel. Op korte afstand van dit huis is een divers aanbod van winkels, scholen, de BSO, het openbaar vervoer, tennisbanen en de hockeyvereniging. Ook de uitvalswegen A13 en A12 zijn snel te bereiken.

De vraagprijs voor deze woning is 485.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roepman Makelaars, (015) 213 41 34 of www.roepman.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12