Afbeelding

Huis te koop: Van de Spiegelstraat 57, Delft

wonen

Editie: Week 21, Jaargang 23 |

DELFT – Bob en Kim van Buuren wonen al zestien jaar in deze vijfkamer bovenwoning in de wijk Hof van Delft. Het is hun eerste eigen huis, waar ze zijn gaan samenwonen, om met Bobs woorden te spreken. De keuze voor deze woning is met name gemaakt vanwege de prachtige ligging ten opzichte van de binnenstad, waar je binnen vijf minuten kunt zijn.
“Alle huizen zijn hier anders”, vertelt Bob. “Dat maakt dit tot een gezellige buurt, waar allerlei verschillende soorten mensen wonen. Stellen met jonge kinderen, studenten, ouderen, alles door elkaar. Dat maakt deze straat tot een leuke en levendige leefomgeving.”
Bob en Kim hebben zelf twee dochtertjes. Zij hebben in deze vijfkamer woning alle ruimte en allebei een eigen kamer tot hun beschikking. “Toen we hier kwamen wonen, hebben we alles gemoderniseerd en naar onze eigen smaak opgeknapt”, zegt Bob. “Later hebben we het huis voorzien van kunststof kozijnen, dubbele beglazing, een andere houten vloer en een nieuwe keuken.” De originele details, zoals de glas-in-lood ramen, het balkenplafond en de originele deuren zijn uiteraard behouden gebleven.
De woning heeft een ruime en lichte woonkamer van 5.79 bij 4.18 meter. Een heel opvallend en erg sfeerbepalend onderdeel van de kamer is de open haard. Deze heeft een moderne vormgeving en kan, als de haard niet aan staat uiteraard, zelfs als een leuk zitje dienen. “Het is een prachtige open haard, waar we met de kleintjes ook wel eens marshmellows roosteren”, zegt hij. “Je hebt aan de straatkant een prachtig uitzicht, je kunt bijvoorbeeld Molen de Roos zien.”
De kamer heeft een prachtige houten vloer. Achterin is er een ruime open eetkeuken. Die hebben Bob en Kim er zelf in laten plaatsen. Een keuken die van alle gemakken is voorzien, met de afmetingen van 3.55 bij 4.18 meter. De uitrusting bestaat uit een vaatwasser, een vierpits gaskomfoor, een koel- en vriescombinatie, een afzuigkap en een oven. Ook bezit de woning een alleszins zonnig balkon. “Een balkon, waar je vanaf een uur of 1 heerlijk buiten in de zon kunt zitten”, zegt Bob.
Het balkon heeft zonwering en een bergkast. Een fraai uitgevoerde trap leidt naar de overloop van de tweede verdieping. Hier bevindt zich de toiletruimte, wat Bob op zich wel een prettige plaats vindt. Hier zijn twee slaapkamers van respectievelijk 3.54 bij 2.09 meter en 4.65 bij 2.08 meter. Deze bevinden zich allebei aan de voorkant. De ruime slaapkamer aan de achterkant is 3.57 bij 4.18 meter. Deze heeft een wastafel en een vaste diepe kledingkast. “Gaan we nog een verdieping hoger, dan komen we in de badkamer”, vertelt hij. “Door het Velux dakraam kun je hier zelfs de Oude Jan zien.”
De badkamer heeft een douche, een apart bad en een wastafel. In de ruimte ervoor is er veel bergruimte en is de opstelplaats voor de wasmachine en de droger. Ook staat hier de CV-combiketel uit 2009.
De woning heeft een goede ligging ten opzichte van winkels, scholen, het openbaar vervoer, uitvalswegen, de TU Delft en het centrum van Delft. Ideaal voor starters!
De vraagprijs voor deze woning is 200.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) 214 29 09 of www.vwmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12