Afbeelding

Huis te koop: Westerstraat 22, Delft

wonen

Editie: Week 7, Jaargang 23 |

DELFT – Meta de Hoon wilde lekker luxe en comfortabel wonen, maar niet de lasten hebben van een huis in het centrum van Delft. De ideale woonlocatie vond ze in het Westerkwartier, aan de rand van de binnenstad, in een hofje waar de bewoners veel privacy hebben. “Ik woon dan ook nog eens helemaal aan het eind van het hofje en hierdoor is het bij mij helemaal rustig”, zegt Meta.
Heerlijk privé wonen. Als alleenstaande woont Meta heel riant in deze voormalige arbeiderswoning uit 1910. Ze zou hier best nog jaren kunnen blijven wonen, maar heeft toch besloten te gaan verhuizen naar Amsterdam. Dan woont deze aan de TU-afgestudeerde ingenieur dichter bij haar werk. “Een heel leuke nieuwe baan en daarom heb ik toch besloten te verhuizen”, zegt ze.
De knusse woning heeft een praktische indeling met een ruime woonkamer en een lichte slaapverdieping en is de afgelopen jaren opgeknapt naar de woonwensen van deze tijd. “Ja ik heb heel wat laten verbouwen”, gaat Meta verder. “Maar ook veel samen gedaan met mijn broer. Een nieuwe vloer, een moderne keuken, een prachtige houten trap laten plaatsen en de hele voortuin laten aanleggen.”
De ruime en lichte woonkamer is 6.61 bij 3.50 meter. De kamer heeft een diepte die je misschien niet zo snel in een woning als deze zou verwachten. Hierdoor is er de mogelijkheid de kamer in te delen in een zit- en een eetgedeelte. De open houten trap neemt een prominente plaats in de woonkamer in. De vormgeving is helemaal in overeenstemming met de rest van de woonkamer. “En dan met name met het balkenplafond”, zegt Meta. “Bij de verbouwing kwam die onder een gipsplafond vandaan en ik heb besloten het balkenplafond zo te laten. Leuk weer in de originele situatie gebracht.”
Aan het einde van de kamer is er een moderne keuken, die 2.85 bij 2.00 meter is. De keuken is voorzien van een lichtkoepel, waardoor er extra licht de keuken en de kamer binnen schijnt. “Ideaal bij het koken”, gaat ze verder. “Iets wat ik erg graag doe. Ik hoef dan ook nooit extra licht aan te doen.”
Het keukenblok is in een hoek opgesteld en is voorzien van een gaskookplaat, een koelkast met een vriesvak, een combi-magnetron en een vaatwasser. In de keuken is er ook plaats voor de wasmachine en bevindt zich de opstelplaats voor de CV-ketel. “In een kleine uitbouw is de badkamer gemaakt”, zegt ze. “Het is een mooi uitgevoerde badkamer met een douchecabine, een wastafelmeubel en een separaat toilet.”
De eerste verdieping is een sfeervolle open ruimte van 5.80 bij 3.50 meter. De ruimte heeft een hoogteverschil van drie traptreden, waarmee een fraaie lichtdoorvoer van het dakvenster naar de begane grond is ontstaan. Onder het dakvenster aan de achterzijde is veel bergruimte achter schuifdelen. Aan de voorzijde is een dakkapel.
De voortuin is een keurig aangelegde en zonnige plaats op het zuidwesten. Met een ruime houten berging van 4.00 bij 2.20 meter, waar diverse fietsen en zelfs een motor geplaatst kunnen worden. “Het is een comfortabel terras, met aan de zijkantjes veel groene beplanting”, vertelt Meta. “Aan de voorkant kweek ik er zelfs fruit en tuinkruiden. Het is echt ideaal dat je lekker vrij zit, maar er kan ook een leuk contact met de buren zijn. Soms organiseren we samen een barbecue.”
Het groot onderhoud aan de buitenzijde is ook prima in orde. De zijgevel en de voorgevel zijn in 2012 gevoegd en geschilderd. In 1993 is het dak geïsoleerd en voorzien van nieuwe pannen en in 2012 is het dak geheel nagelopen. Het platte dak van de aanbouw is in 2014 vernieuwd en het raamkozijn aan de voorzijde is in 2012 vervangen.
De vraagprijs voor deze woning is 165.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12