Afbeelding

Huis te koop: Eliza Dorusstraat 18, Delft

wonen

Editie: Week 30, Jaargang 23 |

DELFT – Marc Wiese en Daniëlle Schut zijn zeven jaar geleden in deze leuke en sfeervolle woning in de geliefde Olofsbuurt komen wonen. Een gezellige buurt in de wijk Hof van Delft, aan de rand van het centrum van Delft. “Ik woonde er al en zij is bij mij ingetrokken”, zegt Marc. “Ik kom oorspronkelijk uit Groningen en Daniëlle uit Pijnacker. We hebben elkaar leren kennen bij ons werk.”
Toen ik hier kwam wonen, was het huis recent helemaal gerenoveerd. Zo'n leuk oud binnenstadshuisje, helemaal naar de maatstaven van tegenwoordig gerenoveerd. “Zelf hebben we een dakterras aan laten leggen, zodat we nog meer mogelijkheden hebben om buiten te zitten”, zegt hij. “Naast het leuke en zonnige plaatsje beneden.”
Marc noemt het ideaal om in de morgen buiten op het plaatsje te zitten. “Je kunt er eigenlijk wel de halve dag in de zon en vrijwel uit de wind zitten”, legt hij uit. “Op het dakterras kun je nog een groter deel van de dag buiten zitten. Met een prachtig uitzicht op de leuke bebouwing en een mooie grote boom.”
De woonkamer heeft inclusief de open keuken een totale lengte van 10.70 bij 3.40 meter. Het is een heel lichte woonkamer. Marc en Daniëlle hebben gekozen voor een wit plafond, witte muren en een nette grijze vloer. Hierdoor en mede door de lichtkoepel in het plafond, is het een zeer lichte woonkamer. Deze bevindt zich boven de keuken. “De woning is op de begane grond namelijk uitgebouwd”, zegt hij. “Hier heeft de keuken een mooie en vooral praktische plaats gekregen.”
De moderne keuken dateert uit 2012 en is voorzien van een elektrische kookplaat, een hete-lucht-oven, een afzuigkap, een koelkast en een vaatwasser uit 2015. Hier tegenover bevindt zich de toiletruimte, makkelijk bereikbaar. Vanuit de keuken kom je op de plaats van 1.90 bij 3.40 meter, waar je van de zon kunt genieten, maar toch beschut zit. “Ondanks de vele buitenmogelijkheden, zijn we op zoek naar een ééngezinswoning met een tuin, zeker nu ons zoontje Damian groter wordt is dat nodig. We weten nog niet precies waar, maar het liefst zouden we hier blijven wonen.”
Op de eerste verdieping is in de voorslaapkamer een dakkapel gemaakt, waardoor er nu sprake is van een ruime kamer van 2.32 / 1.90 bij 3.50 meter. De achterslaapkamer is 3.03 bij 3.50 meter. Vanuit die hoofdslaapkamer kun je op het dakterras komen. De tussengelegen badkamer is voorzien van een douchecabine, een wastafel en hier bevinden zich ook de aansluiting voor de wasmachine en de droger. “En dan hebben we nog de bergzolder, bereikbaar met vlizotrap, waar de CV-ketel uit 2014 staat.”
De buurt is Marc en Daniëlle heel goed bevallen. “De buurt bevalt ons super. Je woont hier vlak bij het centrum, je kunt daar zo een terrasje pakken, het zwembad is dicht bij, ja alle voorzieningen zijn snel bereikbaar, zoals ook het nieuwe Centraal Station. Als de Spoorzone straks helemaal klaar is, dan is het prachtig. Dan loopt dit gebied heel mooi over in het centrum. Hier is het nog steeds een beetje dorps, met veel sociale cohesie en controle. Een leuke en karakteristieke, maar bovenal ideale starterswoning.”

De vraagprijs voor deze woning is 189.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12