Afbeelding

Huis te koop: Sleutelbloem 7, Nootdorp

wonen

Editie: Week 20, Jaargang 23 |

NOOTDORP – Jan Paul Paardekooper en zijn gezin kwamen in 1998 in dit ruim opgezette herenhuis wonen. Gekozen werd voor dit huis vanwege de locatie. Een nieuwbouwwijk buiten de leuke en rustieke dorpskern. Deze nieuwbouwwijk met de naam ‘Hoogeveen Zuid’ is ruim opgezet en kindvriendelijk.
“Je leeft hier in een leuke en rustige buurt, waar alle buren elkaar kennen en erg behulpzaam zijn”, vertelt Jan Paul. “Er heerst een soort ingetogenheid, iedereen houdt goed rekening met elkaar. Het is bovendien een heel veilige buurt. Het huis heeft een heel opvallende architectuur. Je zou kunnen zeggen dat het een drie-onder-één-kap woning is.”
Toen Jan Paul en zijn gezin hadden besloten hier te gaan wonen, is er met de aannemer meteen een aantal afspraken gemaakt. Hierdoor heeft de woning vanaf het begin de eigen signatuur van deze bewoners gekregen. “We hebben van de aannemer de ruimte gekregen om zelf allemaal aanpassingen aan de indeling te doen”, vertelt Jan Paul. “Op de tweede verdieping is er aan de zijgevel een dakkapel gemaakt, waardoor de trapopgang van de eerste naar de tweede etage naar de zijgevel is verplaatst. Hierdoor is er op de eerste verdieping een grotere tweede slaapkamer gerealiseerd en op de tweede verdieping zijn er twee slaapkamers gemaakt. Door deze wijzigingen zijn er dus zes royale slaapkamers in huis.”
Twee jaar geleden is Jan Paul van zijn vrouw gescheiden. Zijn twee kinderen zijn om de week bij hem in huis. Ruimte genoeg dus voor hen. Nu wil Jan Paul toch kleiner gaan wonen, maar wel het liefst in Nootdorp blijven. “Ik heb m’n oog laten vallen op een woning aan het Pijlkruid”, zegt hij.
De woning heeft een riante en lichte, tuingerichte woonkamer van 8.70 bij 5.33 / 4.18 meter. De kamer wordt als het ware gesplitst in een zit- en eetgedeelte door een fraaie, door Jan Paul zelf ontworpen open haard. “Helemaal volgens de verhoudingen van de Gulden Snede”, zegt hij. “De haard geeft de woonkamer veel sfeer. Het is een extra brede woonkamer, omdat een deel achter de inpandige garage ligt.”
Aan de voorzijde is er een lichte half open keuken van 4.79 bij 3.30 meter, met een L-vormige inrichting, voorzien van een apothekerskast, een combimagnetron, een vier pits gaskookplaat, een afzuigschouw en een vaatwasser. De woonkamer is voorzien van een visgraat eikenhouten vloer en de keuken van een tegelvloer. “En dan zijn er nog de openslaande deuren naar de achtertuin, met berging.”
Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers van respectievelijk 5.47 bij 3.19 meter met een schuifkastenwand, 4.40 bij 3.30 meter en 3.51 bij 2.10 meter. De geheel betegelde badkamer heeft een ligbad, een douchehoek, twee vaste wastafels en een designradiator. Op de tweede verdieping is er een dakkapel aan de zijgevel. De kamer is 3.50 bij 2.50 meter met een dubbel Velux-raam en een laminaatvloer. Daarnaast nog een slaapkamer met een dakkapel van 4.40 / 3.30 meter bij 3.50 meter.
Het huis heeft een voortuin en een parkeerplaats op eigen terrein. Met een garage annex berging. De ligging is zeer centraal nabij sportfaciliteiten en winkelcentrum Parade. Ook zijn basisscholen en kinderdagverblijven op slechts circa 100 meter afstand te vinden. Daarnaast zijn de uitvalswegen A4, A12 en A13 in enkele minuten bereikbaar.
De vraagprijs voor deze woning is 410.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie AV Makelaars, (010) 449 33 00 of www.avmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12