Afbeelding

Huis te koop: Hoefsmidstraat 6, Delfgauw

wonen

Editie: Week 3, Jaargang 23 |

DELFT – Theo Buringa is veertien jaar geleden samen met zijn vriendin in deze ruime ééngezinswoning in de wijk Emerald komen wonen. Ze kwamen vanuit Tanthof in Delft, maar zochten iets veel groters mèt inpandige garage. Samen hadden ze namelijk een grote hobby: op de motor en in een sportieve auto rijden, de Mazda MX5. Zo'n huis vonden ze in deze Delfgauwse wijk. “Het prachtige vrije uitzicht aan de voorkant maakte onze ideale woonlocatie compleet”, zegt Theo.

De geschakelde 2 onder 1 kap ééngezinswoning staat aan een brede groenstrook in de kindvriendelijke wijk Emerald. Belangrijk is de enorme oprit, waar wel plaats is voor twee auto's. In de inpandige garage zelf, die ook voor heel andere doeleinden gebruikt kan worden, zou je ook in plaats van parkeren van een auto, een kantoor of praktijkruimte kunnen inrichten. “Ik ben een rasechte Delftenaar”, vertelt Theo. “Via het Koningsplein, waar ik geboren ben, de Buitenhofdreef en Tanthof, ik ben tot 14 jaar terug altijd samen in Delft blijven wonen. De grote gebruiksmogelijkheden van dit huis en de inpandige garage waren destijds echt van doorslaggevende betekenis bij het besluit om dit huis te kopen. Nu willen we graag terug naar Delft, waar veel van onze familie en vrienden wonen.”
Tijdens de bouw hebben Theo en zijn vriendin meteen als meerwerk de indeling van de woonkamer aan laten passen. Hij en zijn vriendin hebben gekozen voor een grotere woonkamer met een semi-open trap. Onder de trap kon een kast gemaakt worden en de verdeler voor de vloerverwarming worden geplaatst. “De hele begane grond is namelijk voorzien van vloerverwarming. Dat betekent dat je altijd warme voeten hebt in huis, zelfs in de inpandige garage. Op dezelfde voorziening draait trouwens ook de verwarming in de blokhut in de tuin.”
De woonkamer heeft door de andere indeling heel ruime maten. Aan de tuinzijde is de woonkamer namelijk 7.75 meter breed. Hierdoor is er een prettige lichte leefruimte. Doordat ook de inloophal is verkort, is er ook een extra groot zitgedeelte in de woonkamer. “De keuken hebben we in een U-opstelling laten plaatsen. Het is een nette keuken, met een leuk uitzicht op de groenstrook met water. De achterpui bestaat bijna helemaal uit glas. Hierdoor heb je een prachtig zicht op de tuin en kan er ook veel zonlicht naar binnen schijnen.”
De achtertuin is royaal en zonnig en heeft de afmetingen 8.00 bij 8.00 meter. Helemaal bestraat, en dus onderhoudsvrij, maar wel met veel groen en planten. “De zon staat op het noordwesten, dus je hebt in de middag en avond zon.”
De garage aan de voorkant is inpandig en dus ook van binnen uit toegankelijk. De garage is voorzien van een wasbak met warm en koud water en heeft een explosievrij afzuigsysteem voor uitlaatdampen van de motor of de auto. “Het is mogelijk om op het dak van de garage een opbouw voor bijvoorbeeld een extra kamer, of een dakterras te maken.”
Op de overloop van de eerste verdieping heb je toegang tot drie slaapkamers, die respectievelijk 4.87 bij 2.85 meter, 3.75 bij 2.89 meter en 2.83 bij 1.91 meter zijn. Een standaard badkamer. Deze woonlaag is voorzien van een fraaie marmoleumvloer. “Op de tweede verdieping hebben we tien jaar geleden samen met onze buren een heel grote dakkapel laten maken”, vertelt Theo. “Hierdoor heb je een schitterende grote zolderkamer gekregen. Daarnaast is er nog een aparte wasruimte en een keukentje.”
De zolderetage, ook voorzien van een fraaie marmoleum vloer, is in totaal 32 vierkante meter, met inbegrip van een heleboel extra bergruimte achter knieschotten. Eventueel is deze ruimte op te delen in twee slaapkamers. “Het is een perfecte woonomgeving, met winkels en scholen op loopafstand”, gaat hij verder. “Op ongeveer 50 meter lopen is de opstapplaats voor de bus. Vanuit deze wijk ben je natuurlijk zo op de snelwegen.”

De vraagprijs voor deze woning is 379.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Ruseler Makelaars, (015) 369 81 24 of www.ruseler-haaglanden.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12