Afbeelding

Huis te koop: 't Woudt 19, Schipluiden

wonen

Editie: Week 4, Jaargang 23 |

SCHIPLUIDEN – Uniek wonen in een voormalige boerderij uit 1650, in het landelijk gelegen gehucht 't Woudt. Midden in de rustieke weilanden tussen Delft en De Lier, mag dit echt een historische parel genoemd worden. Rokien Steenks woont al haar hele leven in 't Woudt. Ze is in 1972 met Ben getrouwd, die woonde in de kosterwoning. “We huurden daarna dit huisje, een voormalige boerderij, van mijn vader”, zegt Rokien. “Later hebben we het gekocht.”
Het betreft een Rijksmonument. Een monumentale woning van ongeveer 93 vierkante meter met een vrij uitzicht over de weilanden. De woning staat op een perceel van ongeveer 490 vierkante meter. “Bij de aankoop is het zelfs nog mogelijk om een behoorlijk stuk extra grond er bij te kopen, aangeboden door mijn broer”, zegt Rokien.
Het komt niet veel voor dat zo'n bijzondere woning op een prachtige locatie te koop komt. In het beschermde dorpsgezicht staan dertien huizen en twee nog draaiende boerderijen en een koffiehuis. Die wordt graag bezocht door mensen die even willen uitblazen tijdens een fietstocht door Midden-Delfland. “Het is net alsof je in een schilderij woont”, zegt Ben. “Toch is het sfeertje hier heel leuk en gezellig”, en Rokien vult aan: “Er zijn al lang niet meer louter oorspronkelijke bewoners. Er is inmiddels ook best veel import. We krijgen de mogelijkheid een eigen huis te bouwen in De Lier en daarom gaan ook wij nu weg uit 't Woudt.”
Van de voormalige boerderij zijn twee woonhuizen gemaakt, waarvan Ben en Rokien er één bewonen. In 1997 heeft er een grootscheepse renovatie plaats gevonden, waarbij onder andere een moderne woonkeuken is gemaakt, de badkamer is vernieuwd en overal is dubbel glas geplaatst. Ook is er een heel nieuw dak gemaakt.”
De hoofdingang van de woning bevindt zich aan de achterzijde, te bereiken via een kleine doorgang   naast het huis. Bij binnenkomst sta je in een hal, die allereerst toegang geeft tot een ruime achterslaapkamer van 5.20 bij 3.36 meter. Verder aan een was- en stookruimte van 1.30 bij 2.15 meter met de opstelplaats voor de CV-ketel. Een stukje verderop vind je de moderne badkamer van 1.71 bij 2.80 meter, voorzien van een wastafelmeubel en een douche. “We hebben een heerlijke woonkeuken”, vertelt Rokien. “Hier heb je een prachtig uitzicht, je kunt wel tot Delft in de verte kijken.”
De keuken heeft een landelijk betegelde vloer van 3.80 bij 3.25 meter en is geplaatst in een hoekopstelling. De inbouwapparatuur betreft onder andere een vaatwasser, een dubbele wasbak, een koelkast, een vierpits gaskookplaat en een afzuigkap. De aangrenzende woonkamer meet 5.02 bij 4.63 meter en heeft een houten vloer. “Ook aan de voorkant is er nog een entree”, zegt Ben. “Maar die gebruiken wij zelf eigenlijk nooit. Belangrijke gezichtsbepalers in de woonkamer zijn het originele houten balkenplafond en het stalraam, oorspronkelijk afkomstig uit de voormalige boerderijschuur.”
Op de eerste verdieping biedt de overloop toegang tot twee royale slaapkamers van respectievelijk 3.29 bij 4.98 meter. Ook hier is de originele dakconstructie met houten balken een belangrijke gezichtsbepaler. “Je kunt hier heel gerieflijk wonen met bijvoorbeeld twee kinderen, die dan allebei een eigen kamer hebben.”
De zonnige achtertuin is fraai aangelegd met vrijstaande fietsenberging, vanuit de achtertuin heeft u middels de brug toegang tot het achtergelegen perceel van circa 236 vierkante meter met agrarische bestemming, met een grote schuur van circa 31 vierkante meter. Wonen in 't Woudt is wonen in een echte gemeenschap. Volgens Rokien lijkt het wel of je in een straat woont. Zij en haar man vinden vooral het prachtige uitzicht, het weidse wonen en de centrale locatie tussen Delft en De Lier heel aantrekkelijk. Parkeren van de auto is mogelijk aan de voorkant van de woning.

De vraagprijs voor deze woning is 595.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Tettero & Wetters Makelaars, (070) 356 07 99 of www.tettero-wetters.nl of www.funda.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12