Afbeelding

Huis te koop: Delfgauwseweg 335, Delft

wonen

Editie: Week 31, Jaargang 23 |

DELFT – Een sfeervolle, karakteristieke woning uit 1930. Daarin hebben Martin en Jankie Smink 20 jaar lang gewoond. Ze wonen al 36 jaar in de Wippolder, maar ze wilden destijds graag op deze locatie gaan wonen. Aan het korte stukje van de Delfgauwseweg, dicht tegen de Kloosterkade aan. “Met een prachtig vrij uitzicht en alleen bestemmingsverkeer”, legt Martin uit.

Nu hun jongste zoon al weer een tijdje de deur uit is, hebben ze besloten hun wens in vervulling te laten gaan. Ze wilden altijd al graag in een ééngezinswoning wonen. Daar hebben ze nu de kans voor gekregen. Ze verhuizen naar de Estelistraat, vlak bij de Brasserskade. “Natuurlijk wilden we in Delft blijven”, zegt Jankie.
Dat het huis uit 1930 stamt, is aan veel details in de woning te zien. De erker aan de voorzijde, de paneeldeuren, de fraaie lambrisering in de gang. Toch is dit huis helemaal gemoderniseerd en verbouwd volgens de huidige maatstaven. “Boven hebben we ook aan de inrichting het één en ander veranderd”, zegt Martin. “Van de twee kamertjes op de bovenverdieping hebben we één grote kamer gemaakt. We hebben dus twee slaapkamers. Je zou hier met één zoon of dochter kunnen wonen, maar ook voor een starter of een jong stel is dit huis heel geschikt.”
De royale woonkamer meet 8.65 bij 3.55 meter. Over de gehele begane grond ligt een nette laminaatvloer. In de kamer is aan de voorzijde een erker, die een prachtig wijds uitzicht biedt. In de kamer bevindt zicht verder een elektrische haard. “Die zit in de originele schouw”, zegt Jankie. “Het rookkanaal is nog aanwezig, dus je zou hier ook een echte open haard kunnen maken.”
Aan de achterzijde bieden openslaande deuren toegang tot de zonnige tuin van 10.40 meter diep. “Lekker zonnig vanaf een uur of twaalf”, zegt Martin. “Je hebt er volop ruimte en kunt tot ’s avonds buiten zitten. En dan heb ik ook nog mijn hele berging benut voor een grote volière, maar mijn vogels neem ik allemaal mee naar het nieuwe huis.”
Vanuit de gang is er toegang tot de uitbouw, waarin zich de moderne keuken van 2.40 bij 3.45 meter bevindt. Deze is voorzien van een gaskookplaat, een oven, een magnetron, een koelkast, een afzuigkap en een vaatwasser. Daarachter is de ruime slaapkamer van 3.55 bij 3.00 meter.
De moderne, keurige badkamer is 2.35 bij 1.45 meter, voorzien van een zwevend toilet, een inloopdouche, een wastafelmeubel en een designradiator. De daarnaast gelegen tussenhal van 2 vierkante meter heeft een trapopgang naar de eerste verdieping. Via de overloop kom je in de ruime slaapkamer van 14 vierkante meter, voorzien van vaste kasten. De gehele woning is voorzien van dubbel glas. Verwarming en warm water door middel van een CV-ketel. “De Nassaulaan heb je hier vlak bij”, zegt Jankie. “Met een supermarkt, een heel goede visboer en nog veel meer. Binnen vijf minuten ben je van hier uit op de snelweg. Het is een leuke buurt, waar de mensen graag een praatje met elkaar maken.”
Verder centraal gelegen ten opzichte van openbaar vervoer, de TU, IKEA en het recreatiegebied Delftse Hout.

De vraagprijs voor deze woning is 179.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roepman Makelaars, (015)  213 41 34 of www.roepman.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12