Afbeelding

Huis te koop: Wieldraaierstraat 21, Delfgauw

wonen

Editie: Week 11, Jaargang 23 |

DELFGAUW – Ronald en Carla de Lange wonen sinds 2002 in deze comfortabele tussenwoning in de nieuwbouwwijk Emerald in Delfgauw. Ze zijn de tweede bewoners. Toen ze hier kwamen wonen, hebben ze het hele huis opgeknapt. Onder andere is er een dakkapel op de bovenste verdieping gemaakt. “Het was nogal kaal”, vertelt Carla. “Wij hebben het helemaal naar onze eigen, vrij moderne smaak heringericht.”
Ronald en Carla hebben elkaar op een bijzondere manier leren kennen. Oorspronkelijk komt Carla uit Purmerend. Ronald is een Delftenaar. “We hebben elkaar leren kennen tijdens een reis naar Australië”, vertelt hij. “We deden allebei een reis met een reisgezelschap en zo zijn we aan elkaar verslingerd geraakt. Eerst zijn we samen gaan wonen in Delft en vervolgens besloten we in dit huis in Delfgauw te gaan wonen. Daar zijn we allebei echt op gevallen.”
Het huis heeft een opvallende Z-vormige woonkamer, voorzien van een mooie laminaatvloer. De kamer is verdeeld in een gezellige living aan de voorkant en een eetgedeelte aan de achterzijde. “Vlakbij is de moderne open keuken, die we in 2012 helemaal hebben gemoderniseerd”, vertelt Carla. “De keuken heeft een U-opstelling en eigenlijk alle inbouwapparatuur is er in te vinden.”
Aan de achterzijde van de woonkamer is er een schuifpui, die toegang geeft tot de achtertuin. Ook deze is zeer recent, namelijk in 2013, helemaal opnieuw aangelegd. Het is een tuin op het noordwesten, met in de middag en avond zon. Er staan een houten berging en er is een achterom. “De tuin is met grote terrastegels makkelijk begaanbaar”, zegt Carla. “Ik krijg steeds meer last van reuma, maar via deze tuin, met aan de zijkant mooie beplanting, kan ik toch makkelijk bij het achterom komen.”
De gezondheidsklachten zijn ook de reden voor Ronald en Carla om te verhuizen. Het traplopen gaat haar bijvoorbeeld ook steeds moeilijker af. “We hebben al iets anders op het oog en dat is ook in deze wijk”, zegt Ronald. “Het wonen is ons hier namelijk heel goed bevallen.”
De eerste verdieping heeft twee slaapkamers, wat voorheen drie slaapkamers waren. De slaapkamer aan de voorzijde is doorgebroken, waardoor er één grote kamer is ontstaan. De oorspronkelijke situatie is snel en eenvoudig weer te herstellen. Beide slaapkamers hebben een laminaatvloer. Er is een moderne, in 2010 vernieuwde badkamer met een inloopdouche, een tweede toilet en een wastafelmeubel. “In principe hoeft er helemaal niets aan het huis veranderd te worden”, zegt Carla. “Misschien alleen een likje verf om het huis in je eigen smaak te brengen.”
De tweede verdieping is een ruime open zolderetage met een dakkapel. Op deze verdieping is eenvoudig een slaapkamer te realiseren. Nu doet hij dienst als logeergelegenheid. De CV-combiketel (2011) is keurig weggewerkt in een kast. Vanaf de zolder is het dakterras aan de voorzijde bereikbaar. Het terras is gesitueerd op het zuidoosten en is voorzien van kunstgras. “We gaan heel leuk met alle buren om”, zegt Ronald. “De laatste dag van elke zomervakantie is er een straatbarbecue. In de buurt zijn alle winkels dichtbij. De binnenstad van Delft en de Delftse Hout zijn van hieruit ook niet ver. Ook de uitvalswegen zijn snel en makkelijk bereikbaar.”
De vraagprijs voor deze woning is 275.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: (015) 361 51 90 of www.delaen.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12