Afbeelding

Huis te koop: Oostsingel 77, Delft

wonen

Editie: Week 9, Jaargang 23 |

DELFT – Wonen in een prachtig herenhuis aan de rand van het centrum van Delft. Dat wilden Martine en Peter de Groot wel, toen zij in 1987 in verband met werk van Amsterdam naar hier moesten verhuizen. In dit huis vonden ze alles wat ze met twee opgroeiende kinderen nodig hadden. Ongekend veel ruimte en dichtbij alle voorzieningen.
“Je bent zo in de binnenstad, al hoewel je er niet woont”, begint Martine. “Je hebt niet de drukte van de binnenstad, maar kijkt op de zolderkamer aan de voorkant wel prachtig uit over de oude binnenstad. En dan woon je ook nog eens vlak aan het water. Daarop is altijd veel levendigheid.”
Martine en Peter hebben hier dertig jaar gewoond. Hun kinderen zijn inmiddels allebei de deur uit. Het huis is voor met z’n tweeën wel een beetje te groot geworden. Daarom hebben ze besloten te gaan verhuizen en wel naar een ouder huisje in de Eliza Dorusstraat. “Het lijkt erg op dit huis, maar dan een stuk kleiner”, legt Martine uit.
Het huis staat op een roemruchte locatie, niet ver van de Marktgarage vandaan. De bouw hiervan heeft nogal wat voeten in aarde gehad. De werkzaamheden voor dit grote project hebben destijds schade aan sommige nabij gelegen huizen veroorzaakt. Dat is echter allemaal keurig gerenoveerd. “Alles is helemaal opgeknapt”, vertelt Martine. “Het huis heeft daarom nu geen achterstallig onderhoud en de buurt is autoluw geworden.”
Martine en Peter hebben gekozen voor een inrichting die het oude karakter van het huis eer aan doet. Zo heeft de gehele woonkamer veel houtaccenten. Ook boven is veel hout te zien. Het geeft een huiselijke, gezellige sfeer. Maar nieuwe bewoners kunnen uiteraard voor een heel andere sfeer kiezen. “Verder zijn er mogelijkheden te over voor een andere inrichting”, gaat ze verder. “Onze buren hebben een vergelijkbaar huis en die hebben beneden bijvoorbeeld een kantoorruimte gemaakt. Het woongedeelte is daar op de eerste verdieping.”
De sfeervolle woonkamer is 6.48 bij 4.13 meter. De woonkamer is voorzien van geïsoleerde houten vloeren en fraaie originele elementen en details. “Aan de achterkant is er bijvoorbeeld nog authentiek glas-in-lood aanwezig”, zegt Martine.
De kamer is verdeeld in een voor- en achtergedeelte, die door deze bewoners worden gebruikt als respectievelijk zit- en eetgedeelte. De achterkamer is voorzien van een grote open haard met een sierlijke schouw. “Achterin  is een mooie serre gemaakt”, zegt ze. “Die heeft toegang tot de leuke stadstuin met berging. Je kunt leuk in de serre zitten, maar ook lekker genieten in de beschutte tuin. Die is trouwens ook via de naastgelegen keuken te betreden.” Deze keuken in hoekopstelling bevindt zich in een aanbouw. “Ik vind het wel prettig dat de keuken en de woonkamer apart zijn”, aldus Martine.
Op de eerste verdieping is er aan de voorkant een slaapkamer van 4.02 bij 5.30 meter, over de volle breedte, met een fraai zicht op het water. De brede achterkamer is 4.25 bij 5.30 meter. De tussengelegen badkamer van 3.10 bij 2.50 meter is vanuit beide slaapkamers te betreden. Voorzien van een tweede toilet, een ligbad, een aparte douche en een wastafel.
De zolderverdieping heeft een ruime overloop en drie slaapkamers van respectievelijk 3.68 bij 2.61, 4.00 bij 2.68 en 2.75 bij 5.30 meter, een extra douchecabine, een kookvoorziening en nog de originele, houten plafondbalken. “Het is een heerlijke buurt, met ook de Delftse Hout op loopafstand”, zegt Martine. “Hier om de hoek in deze autoluwe buurt is er parkeergelegenheid genoeg en ook een leuke kinderspeelplaats.”

De vraagprijs voor deze woning is 499.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12