Afbeelding

Huis te koop: Prinses Marijkelaan 17, Den Hoorn

wonen

Editie: Week 49, Jaargang 22 |

DEN HOORN – Carlo en Joke Lander wonen al 27 jaar in deze leuk gelegen hoek-ééngezinswoning in Den Hoorn. Zij wonen hier samen met hun dochter Tamara. Zij komen oorspronkelijk uit de binnenstad van Delft, maar wilden wel graag groter wonen en een tuin tot hun beschikking hebben. Bovendien had Joke haar werk in Den Hoorn. Den Hoorn is een geliefd dorp om in te wonen en valt onder de Gemeente Midden-Delfland.

In de loop der jaren hebben Carlo en Joke erg veel aan het huis laten veranderen. De gunstige ligging maakte het mogelijk een aanbouw te plaatsen, zodat er een veel grotere woonkamer is ontstaan. Aan de achterzijde was er door de vorige bewoners al een aanbouw geplaatst. Zelf hebben de huidige bewoners in de woonkamer vloerverwarming aan laten leggen met een plavuizen vloer. Helemaal boven is er een nokverhoging gemaakt, waardoor er op zolder een volwaardige kamer is ingericht. Alle vensters hebben hardhouten kozijnen met dubbel glas. “Ook zijn er in alle kamers airco's”, vertelt Carlo. “Dit betekent dat je in de winter snel kunt verwarmen en in de zomer snel voor koele kamers kunt zorgen.”
De woning heeft een ruime lichte woonkamer van 6.07 bij 6.25 meter. De kamer wordt behalve door de prachtige plavuizen vloer ook gekenmerkt door grote raampartijen. Hierdoor kan het zonlicht makkelijk en goed naar binnen schijnen. Door de aanbouw is de woonkamer heel ruimtelijk geworden. Dit gedeelte is voorzien van een verlaagd plafond. “Wij hebben hier een zitgedeelte van gemaakt”, vertelt Joke. “Heel leuk is de palletkachel - deze blijft achter in de woning. Deze heeft geen schoorsteen, maar een kleine pijp in de zijmuur. Geperst zaagsel geeft echte vlammen en dus veel warmte en vooral sfeer in de woonkamer.”
De halfopen keuken is makkelijk bereikbaar vanuit de woonkamer. De ruimte is in totaal 2.35 bij 2.14 meter en voorzien van een leuke keukenopstelling, geplaatst in het jaar 2000. Van hieruit is er toegang tot de bijkeuken, waar de wasmachine, droger en vaatwasser staan opgesteld. “We hebben een heerlijke grote tuin op het westen, vertelt Carlo. “We hebben totaal geen inkijk en kunnen in de tuin zowel de zon als de schaduw opzoeken. De tuin heeft een grote stenen berging en er is een achterom.”
Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers. De slaapkamer aan de voorzijde is 2.70 bij 3.50 meter. De slaapkamer aan de achterzijde is 5.77 bij 3.48 / 2.45 meter. Dit waren oorspronkelijk twee slaapkamers. “De originele situatie is trouwens makkelijk weer te herstellen”, vertelt Joke. “Zonder veel ingrepen is deze kamer weer te splitsen in twee kamers.”
De badkamer op deze verdieping is 1.60 bij 2.16 meter. De badkamer is voorzien van een stoom-douchecabine met radio en een vaste wastafel. Op de zolder is er nog een volwaardige slaapkamer. Deze verdieping is door de nokverhoging zeer ruim te noemen. Achter de knieschotten is er een heleboel extra bergruimte. Op de overloop is de opstelplaats voor de CV-combiketel (2008). In oktober 2014 is de hele binnenzijde van de woning geschilderd. De hele buitenzijde in 2012. “Een hele leuke woonomgeving, met fijne buren en veel sociale controle”, vertelt Carlo. “Het winkelcentrum is vlakbij en binnen tien minuten ben je in de binnenstad van Delft of winkelcentrum In de Bogaard. Je hebt alles bij de hand, maar niet de drukte van de stad. Wij gaan verhuizen naar Sion. Met het oog op de toekomst hebben wij nu een huis gekocht met de slaapkamer en badkamer op de begane grond.”

De vraagprijs voor deze woning is 275.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) 214 29 09 of www.vwmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12