Afbeelding

Huis te koop: Westplantsoen 208, Delft

wonen

Editie: Week 2, Jaargang 23 |

DELFT – Ed en Patrice Kanters wonen al achttien jaar in deze statige twee-onder-één-kap woning in de gewilde wijk Hof van Delft. Het is het geboortehuis van Patrice en later zijn zij en Ed er met hun eigen gezin gaan wonen. “Omdat Patrice in dit huis is geboren, hebben we altijd tegen elkaar gezegd, dat zij mocht zeggen wanneer we weg zouden gaan”, zegt Ed. “Ze vindt het nu te groot geworden voor met z’n tweeën en houdt ook rekening met onze oude dag. We hebben een huis kunnen kopen op het Hofeiland in de wijk Voordijkshoorn.”
Het is een schitterende woning uit 1952 met een kenmerkende bouwstijl, ontworpen door de architect Jan Wils, ook ontwerper van het Olympisch Stadion in Amsterdam. “Alles is kaarsrecht”, zegt Ed. “Dat zou je misschien niet denken van een huis uit deze bouwperiode.”
Ondanks de onmiskenbare oude stijl van de woning, doet deze van binnen toch modern aan. Gedurende de jaren is er aan het huis veel gemoderniseerd. Zelfs zeer recent is er een verlaagd plafond aangebracht in het zitgedeelte van de woonkamer. Deze is 4.00 bij 9.40 meter van het type doorzon. “Dat is zo gemaakt, want het is oorspronkelijk een kamer en suite”, vertelt Patrice en Ed vervolgt: “Aan de straatzijde kun je nog gedeeltelijk een erker zien en in de zijmuur is een groot raam gemaakt. Hierdoor heb je een heel mooi zicht op, wat wij vinden, het mooiste huis van het Westplantsoen.”
De woonkamer is voorzien van een eiken parket. De gezellige open haard is een zichtbepalend element in de woonkamer. “Het is een huis met veel ruimte en licht”, gaat hij verder. “Aan de voorkant heb je een uitzicht op de lommerrijke singel en een plantsoen en er loopt een breed water. In de winter is dat de mooiste ijsbaan van Delft. Vanuit ons huis kun je al die schaatsenrijders prachtig voorbij zien schaatsen.”
De keuken is, in de jaren zeventig al, in de voormalige garage gebouwd. Op de plaats van de oorspronkelijke keuken is nu een bijkeuken waar de wasmachine en de droger staan opgesteld. De vernieuwde keuken heeft de afmetingen 4.40 bij 2.65 meter en is voorzien van veel inbouwapparatuur. Daarvoor is nog een berging van 2.53 bij 2.65 meter. “En je kunt vanuit de keuken, net zoals vanuit de woonkamer, in de tuin komen”, vertelt Patrice en Ed vervolgt: “Het uitzicht vanuit de keuken op de tuin is misschien wel het mooiste stukje van het huis. We hebben de tuin, van 12 bij 11 vierkante meter, onderhoudsvrij aangelegd.
Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers van respectievelijk 4 bij 4 meter, 3.36 bij 3.58 meter en 2.00 bij 2.58 meter. Aan de achterzijde is er een groot balkon van 6.28 bij 1.21 meter en één van de zijkamers is er ook nog een Frans balkon. De moderne, geheel gerenoveerde badkamer, is 2.72 bij 2.00 meter, voorzien van een douche, een toilet, van het type wandcloset, en een wastafel.
Op de tweede verdieping zijn weer drie slaapkamers, deze meten respectievelijk 3.87 bij 3.98 meter, 3.88 bij 3.97 meter en 2.02 bij 2.51 meter. De grote kamers hebben allebei een wastafel. Op deze verdieping is een tweede badkamer met een ligbad. Via een vlizotrap is de zolder bereikbaar. Op het eigen terrein is ruimte om twee auto’s te parkeren.
De woning ligt op loopafstand van een AH supermarkt en buurtwinkels. Ook ben je op een aantal minuten lopen van de binnenstad.
De vraagprijs voor deze woning is 625.000 euro k.k. Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12