Afbeelding

Huis te koop: Wielengahof 48, Delft

wonen

Editie: Week 5, Jaargang 23 |

DELFT – Michel en Monique Mallee wonen sinds oktober 1998 in dit gezinshuis in de, overigens steeds verder verjongende Verzetstrijdersbuurt. Het is een rustige, ruim opgezette buurt, met veel groen. Aan de voorkant van deze woning is een groot plantsoen, dat vooral in de zomer een prachtig uitzicht biedt. Wonen in dit huis betekent dus, dat je geen directe overburen hebt. “Hiervoor woonden we aan de Wilhelminalaan”, zegt Michel. “Dat geeft wel aan, dat deze buurt ons heel erg bevallen is.”
Ze hebben nu echter een kans gekregen die ze niet kunnen laten lopen. Michel en Monique hebben namelijk een jaren dertig huis gekocht aan de rand van Wateringen. Toch zal dit huis verlaten best wel een beetje pijn doen.
Het is een groot gezinshuis, dat breder is dan andere ééngezinswoningen. Hierdoor is er ook sprake van een beduidend bredere tuin. Het huis heeft een heel eigentijdse afwerking, de achterliggende jaren is de woning op diverse plaatsen gemoderniseerd. “Het is hier heerlijk rustig wonen in een hofje”, vertelt Monique. “Het is een beetje een onbekend stukje van de Verzetsliedenbuurt, maar daarom niet minder mooi! Het is natuurlijk heel prettig dat hier helemaal geen doorgaand verkeer komt. Het is toch prachtig dat je aan de voorkant zo het bos in kijkt!”
Met grote trots vertelt Michel over de opknapwerkzaamheden die de afgelopen jaren zijn gepleegd. Zoals de nieuwe keuken en badkamer. “In de woonkamer ligt een fraaie massieve perenhouten parketvloer”, zegt hij. “In alle overige vertrekken ligt nieuw laminaat, overigens zijn alle kamers drempelloos. Helemaal boven hebben we twee grote kunststof dakkapellen laten plaatsen, zodat hier extra veel ruimte is gecreëerd.” Alle overige kozijnen zijn van hardhout met dubbel glas.
Bij binnenkomst sta je in een klein halletje, gecreëerd door hier een deur te plaatsen met een glas-in-lood raam. “Die deur zat er eerst nog niet”, zegt Monique. “Om niet zo veel tocht te ervaren als je in de keuken staat en de buitendeur open gaat , hebben we deze deur voor de buitendeur geplaatst.”
Het huis heeft een lichte woonkamer van 3.65/3.20 bij 8.35 meter. Heel erg in het oog springend, is de houtkachel. Die hebben Michel en Monique in 2008 laten plaatsen. “Het is een houtkachel van een goed Deens merk”, zegt Michel. “We hebben daar een schoorsteenmantel gemaakt en de houtkachel is aangesloten op het officiële rookkanaal. Heb je het een beetje koud in het najaar? Dan zet je gewoon de kachel met echt vuur aan. Geeft echt veel sfeer in de woonkamer.”
Vanuit de hal is ook de keuken bereikbaar. De keuken in parallelopstelling heeft veel kastruimte en genoeg ruimte om te werken. De keuken is uitgevoerd met moderne inbouwapparatuur, namelijk een koelvriescombinatie, een extra vriezer, een combi-oven, een vaatwasser, een gaskookplaat en een afzuigkap. De brede, onderhoudsvrij aangelegde tuin is zowel vanuit de woonkamer als vanuit de keuken te betreden. De tuin is bijna 10 meter diep. Door de ligging op het zuidwesten, kun je hier tot in de avonduren van de zon genieten. “Je kunt heerlijk beschut zitten, maar hebt ook aan twee kanten een ver uitzicht”, aldus Monique. “Zowel de woonkamer als de eerste verdieping heeft een zonnescherm, inclusief afstandsbediening. Achter in de tuin is een ruime, stenen berging van 4 bij 2 meter. Met daarnaast een deur met toegang tot het achterom.
Op de eerste verdieping biedt de overloop toegang tot een apart modern toilet (2014). De verdieping telt drie slaapkamers, de slaapkamer aan de voorzijde is 3.66 bij 3.90 meter en is voorzien van vaste kasten en een wastafel aan de voorzijde. De twee slaapkamers aan de achterzijde meten respectievelijk 3.65/3.18 bij 4.20 meter en 2.46 bij 3.00 meter. “Overal zijn er mooie witte kozijnen met dubbel glas”, vertelt Michel.
Beide brede dakkapellen hebben het mogelijk gemaakt dat er op zolder twee lichte kamers gerealiseerd konden worden. Die aan de voorzijde is 3.11 bij 3.67 meter. Die aan de achterzijde is 3.18 bij 3.05 meter. Ook op deze verdieping ligt een nette laminaatvloer (2014) en is er bergruimte achter de knieschotten. Vanuit deze verdieping is de woningbrede vliering bereikbaar. Op de overloop is de opstelplaats van de HR CV-ketel (2011) en de wasmachine/droger en een klein wastafelmeubel. Aan de achterzijde is er ook nog ruimte voor een werkplek.
Tegenover het huis vind je één van de door 'groen' omzoomde speelvelden die tussen de verschillende hofjes liggen, waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

Het is een ruim opgezette wijk met allerlei voorzieningen binnen handbereik: een buurtwinkelcentrum, basisscholen, kinderopvang, zwembad en bus- en tramhalte zijn op loopafstand. Binnen een paar minuten wandel of fiets je in recreatiegebied Midden-Delfland. Ook de A4 en A13 zijn in een paar autominuten bereikbaar.

De vraagprijs voor deze woning is 269.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) 213 24 41 of www.bergklis.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12