Afbeelding

Huis te koop: Strawinskylaan 16, Delft

wonen

Editie: Week 46, Jaargang 22 |

DELFT – Tina Fiolet woont nu een jaartje in deze ruime vierkamer ééngezinswoning. Alleen de zoon uit haar eerste huwelijk woont nog bij haar. Die gaat echter aan het einde van de maand in een eigen huisje aan de Bras wonen. Zo'n groot huis alleen bewonen, dat ziet Tina niet zo zitten. Daarom heeft ze besloten terug te keren naar haar geboorteplaats in IJmuiden, waar ook al haar familie woont. “Hoewel er met dit huis helemaal niets mis is”, vertelt Tina.

Nadat het tweede huwelijk werd verbroken, heeft Tina eerst alleen in een huurhuisje gewoond. Daarna heeft ze een jaar op de Taj Mahalplaats gewoond en ten slotte kon ze deze woning in de Buitenhof kopen. “Het huis was destijds helemaal in orde”, zegt ze. “Er hoefde heel weinig aan te gebeuren. Ik heb alleen de muren in mijn smaak gesaust, een nieuwe vensterbank laten maken in de woonkamer èn een nieuwe laminaatvloer laten leggen en in de slaapkamers nieuwe vloerbedekking. Zelf houd ik van oosterse sferen, dus in mijn inrichting komen veel Boeddha's voor.”
Bij het betreden van het huis kom je eerst in een halletje. Vervolgens in een netjes uitgevoerde keuken met plavuizen. Er is dus sprake van een nette overgang van de keuken naar de woonkamer. “Ik vind het wel prettig dat het een open keuken is”, vertelt Tina. “Dat betekent dat je gewoon door kunt kletsen als er visite in de woonkamer zit.”
Het is een heerlijk lichte woonkamer van 27 vierkante meter, met een open trap. De hele dag schijnt de zon lekker naar binnen. “Dat is natuurlijk heel gezellig en het scheelt ook heel erg in de stookkosten”, vindt Tina. “Vanuit de kamer heb je ook een leuk uitzicht. Je kijkt namelijk niet tegen andere huizen aan, maar kan ver weg kijken. Als enige woning in dit rijtje heb je zo'n mooi uitzicht.”
De tuin van 9 meter diep, met achterom, heeft een ligging op het zuiden. De berging staat aan de voorkant, dus je hebt hier een grote ruimte aan tuin tot je beschikking. “Het is een leuke tuin, niet zo groot, maar wel lekker afgeschermd. Gelukkig is deze woonbuurt heel rustig, dus je hebt nergens last van.”
De moderne eetkeuken aan de voorzijde is 19 vierkante meter. De keuken is uitgerust met een oven, een gaskookplaat, een afzuigkap, een combimagnetron, een koelkast en een vriezer. Een aantal vaste kasten bieden volop opbergruimte. “Doordat de berging in de voortuin staat, woon je hier heerlijk beschut en heb je aan de voorkant ook geen inkijk. Het is trouwens een leuke, kindvriendelijke straat. De scholen zijn vlakbij en overal zijn speelplaatsjes.”
Het huis heeft één extra verdieping, met een opvallend grote overloop. Er zijn twee slaapkamers aan de achterzijde van allebei 2.07 bij 4. 09 meter. De badkamer is ontzettend modern vormgegeven. De ruimte meet 1.81 bij 2.20 meter, is voorzien van een tweede toilet, een wastafel in meubel en een handdoekradiator. De grote slaapkamer aan de voorzijde is 2.91 bij 4.28 meter. Daarnaast is er een ruime bergkast, een washok met de aansluiting voor de wasmachine en de opstelling van de CV-combiketel (Nefit 2001). “Er zijn nog een heleboel andere indelingsmogelijkheden van de eerste verdieping”, zegt Tina. “Met enkele ingrepen kunnen er eventueel grotere kamers gemaakt worden. De woning is zelfs uit te breiden met een dakopbouw.”
De woning is aan de achterzijde in 2011 geschilderd, aan de voorzijde in 2007. De dakbedekking is in 2012 vernieuwd en de garantie loopt tot 2022. Vrijwel geheel voorzien van dubbel glas. Alle voorzieningen, het winkelcentrum en het ziekenhuis zijn snel te bereiken.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12