Huis te koop: Gebbenlaan 68, Delft

  wonen

Editie: Week 43, Jaargang 22 |

DELFT – Paul Adams en Anke Rutten wonen al weer vele jaren in deze ruime ééngezinswoning in de wijk Buitenhof. Ze komen allebei van buiten Delft, en  hebben hier gestudeerd. Vanuit hun studentenflat aan de E. du Perronlaan, zijn ze naar deze woning verhuisd. Meteen een hele stap, maar wel nodig, want ze hadden inmiddels ook een éénjarig dochtertje. Die heeft later gezelschap gekregen van een broertje. Beiden zijn inmiddels volwassen, maar hun zoon woont nog thuis.

Paul en Anke hebben de beschikbare ruimte in deze woning optimaal benut. Gedurende de jaren hebben ze heel wat veranderingen laten aanbrengen. Allereerst de schuur aan de straatzijde. Deze is bijna volledig benut voor de passie van Paul en Anke. “We hebben hier namelijk een geïsoleerde ruimte gemaakt, waardoor we plezierig kunnen musiceren”, vertelt Paul. “Het andere gedeelte van deze ruimte hebben we ingericht als hal. Je komt dus via dit bijgebouwtje aan de zijkant het huis binnen.”
In de woonkamer is door middel van het verplaatsen van een wand een heel grote leefkeuken gemaakt. Hier kan heerlijk gezamenlijk aan tafel worden gegeten. Ondanks de vergroting van de keuken is er nog een heel comfortabel woongedeelte overgebleven. “Heel bijzonder is het gebouwtje dat we aan de achterkant van onze tuin hebben laten plaatsen”, vertelt Anke. “Dit is niet zo maar een schuurtje of een berging, maar een echt vast bouwwerk waar het bestemmingsplan voor gewijzigd moest worden. Het staat precies op de erfscheiding. Voor het gebouw is een fundering aangebracht en er is een verlaagde vloer gemaakt, zodat er een plafondhoogte van 2.55 meter is. In deze studio, voorzien van elektra, verwarming en water, kunnen we heerlijk met onze liefhebberij, muziek maken, bezig zijn, . Zelf speel ik harp en mijn man speelt cello. Natuurlijk kan deze studio  ook prima als praktijkruimte gebruikt worden. Er is een eigen ingang mogelijk, via het achterom van de tuin.”
Boven is van de zolder een volwaardige tweede woonverdieping gemaakt. Zowel aan de voor- als aan de achterzijde zijn er groot uitgevoerde dakkapellen geplaatst. Hierdoor konden op deze verdieping twee volwaardige slaapkamers ingericht worden. “Aan de badkamer op de eerste verdieping hebben we niet veel veranderd”, vertelt Paul. “Alleen een handige douchecabine geplaatst, maar nieuwe bewoners zouden hier ook bijvoorbeeld een ligbad kunnen laten aanleggen.”
De woonkamer is opvallend licht en hier bevindt zich een open trap naar de eerste verdieping. Vanuit de tuingerichte zithoek bereikt u de tuin, die zonnig gesitueerd is. Aan de zijkant van dit hoekhuis is er nog extra bergruimte gemaakt. “Op de eerste verdieping hebben we twee slaapkamers aan de tuinzijde”, vertelt Anke. “De ruime derde slaapkamer is aan de straatzijde en die heeft ook een wastafel.”
Op deze verdieping is ook de badkamer met granitovloer, een tweede toilet en een wastafel.
Op de tweede verdieping is er een overloop met de mogelijkheid tot het creëren van een extra kamer. Ook is er een wastafel aanwezig en bergruimte. Er is een wasruimte met de opstelplaats voor de wasmachine, de droger en de CV-combiketel. “Je kunt hier makkelijk met een heel groot gezin wonen”, vertelt Paul. “Doordat er zo veel kamers zijn, kunnen die ook nog voor vele andere doeleinden gebruikt worden.”
De Buitenhof is een kindvriendelijke en groene woonwijk en in de nabijheid bevinden zich winkelcentra, het Reinier de Graaf Gasthuis, de sportclubs, golfbaan Midden Delfland en het recreatiegebied Midden-Delfland. Er is een aansluiting met de uitvalswegen naar Den Haag (A4), Zoetermeer (N470) en Rotterdam (A4 & A13), alsmede openbaar vervoer.

De vraagprijs voor deze woning is 275.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1