Afbeelding

Huis te koop: C. Fockstraat 86, Delft

wonen

Editie: Week 33, Jaargang 23 |

DELFT – Thea van Houten woont al ruim zes jaar in deze sfeervolle benedenwoning met opkamer in de wijk Hof van Delft. Ze is hier komen wonen na haar scheiding. Een woning voor haar alleen. Dit is heel comfortabel en gerieflijk wonen. “Ik ben een echte Delvenaar”, zegt ze. “Wonen in of aan de rand van het centrum heeft me altijd aangesproken. Toen dit vrij kwam, ben ik er meteen op ingesprongen.”

Ze gaat nu echter in een huurhuis in de binnenstad wonen. Ze wil zelf minder voor het onderhoud opdraaien en is wel toe aan een volledig gelijkvloerse woning. Het bouwjaar van deze woning in de C. Fockstraat is 1936. Nog heel veel details in de woning getuigen van dat bouwjaar. Zo is de entree al meteen een blikvanger. Op de vloer daarvan liggen namelijk nog de authentieke tegeltjes uit de jaren dertig. “De oude stijl met houten deuren doen ook nog erg aan de jaren dertig denken. “Ze geven het huis een meerwaarde, vind ik”, zegt ze. “Het is trouwens zo, dat al deze huizen uniek zijn. Alle huizen in deze straat zijn verbouwd op hun eigen manier. Deze woning heeft bijvoorbeeld een uitbouw en daaraan vast nog weer een klein stukje aanbouw. Dat is mogelijk doordat de tuin zo groot en dip is.”
In de woonkamer heb je een prachtige zicht op de grote, diepe tuin met veel groen. Vooraan is het zitgedeelte, met zicht op een rustige straat. “In de woonkamer is de gelegenheid voor het plaatsen van een houthaard”, zegt ze. “Het rookkanaal is gewoon aanwezig. Zelf heb ik een elektrisch kacheltje staan.”
Aan de achterzijde bevindt zich de open keuken met een extra breed aanrechtblad. Hierdoor is er extra veel ruimte om aan het werk te zijn. “Echt trots ben ik wel op de openslaande deuren die ik heb laten plaatsen”, gaat ze verder. “Helemaal in de oude stijl van het pand. Dit maakt ook onderdeel uit van een veranda. Met een glazen overkapping, zodat je ook vlak bij de deuren al heerlijk in de zon kunt zitten.”
Een prachtig aangelegde tuin, met veel groen. Helemaal aan het einde heeft Thea een vaste berging laten plaatsen. Hierin heeft ze namelijk een eigen praktijkruimte gehad. “Die is natuurlijk ook voor allerlei andere doeleinden te gebruiken”, zegt ze.
Voor tuinliefhebbers een ideale woning. Het zijn heel rustige tuinen. Van buren heeft ze dus nooit enige last. “Ook niet van mijn bovenbuurvrouw, die vaak op reis is”, zegt ze.
In de uitbouw bevindt zich allereerst de hoofdslaapkamer. In het verlengde bevindt zich de extra uitbouw, die door Thea als een soort kleedruimte wordt gebruikt. Ook in het verlengde, maar dan aan de andere kant bevindt zich de moderne badkamer, die van alle gemakken is voorzien. “Via de trap kun je dan verder nog in de opkamer komen”, zegt ze. “Gewoon een extra, vrij ruime kamer. Hiervoor woonde in deze woning een echtpaar met twee kleine kinderen.”
In deze rustige woonbuurt zijn alle voorzieningen dicht bij. Op vijf minuten loopafstand is bijvoorbeeld het winkelcentrum van de Hof van Delftlaan. “En als straks de nieuwe Spoorzone helemaal klaar is, dan heb je een prachtige wandeling naar de binnenstad.”
De woning is aan de achterzijde volledig voorzien van dubbel glas. Als groot onderhoud is in 2013 het dak van de slaapkamer helemaal vernieuwd. In 2009 is er een nieuwe combi-CV-ketel in geplaatst.

Geïnteresseerd in deze woning? De vraagprijs voor deze woning is 219.000 euro k.k. Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12