Afbeelding

Huis te koop: Scholeksterpad 43, Delft

wonen

Editie: Week 1, Jaargang 23 |

DELFT – Marianne van den Berg en haar man zijn in 1997 samen met hun twee zonen in deze nette tussenwoning in de kindvriendelijke wijk Tanthof Oost komen wonen. Daarvoor woonden ze ook al in deze wijk, maar met twee opgroeiende kinderen wilden ze graag wat groters. Dit is een lichte ééngezinswoning met drie slaapkamers en veel bergruimte. In de loop der jaren is de woning op alle fronten vernieuwd.
In de woonkamer vallen meteen de grote ramen aan de achterzijde op. Deze zijn namelijk verlaagd, zodat er sprake is van grote langwerpige ramen met veel lichtinval. Niet alleen de ramen in de woonkamer, maar ook het raam in de keuken is verlaagd. “Het is een tuingerichte woonkamer”, vertelt Marianne. “Enkele jaren geleden hebben we de kozijnen vervangen en de nieuwe ramen laten plaatsen, zodat er een nog beter zicht op de tuin is. Hierdoor kan ook de zon goed in de kamer schijnen.”
De tuin is netjes aangelegd met veel groen. Een paadje in het midden van de tuin leidt naar het achterom. Volgens Marianne kun je heerlijk buiten in de tuin zitten. “Het is een tuin op het oosten”, gaat ze verder. “De zon draait naar het zuiden/westen waardoor je tot half zeven de zon in de tuin hebt.”
Heel bewust hebben Marianne en haar man gekozen voor een gesloten keuken. Waar andere bewoners van deze buurt er voor kozen om een tussenmuur weg te halen, hebben Marianne en haar man die juist laten staan. “Ik vind het juist prettig om een aparte keuken te hebben”, vertelt ze. “Hierdoor heb je een knusse woonkamer en een keuken met heel veel kastruimte om dingen op te bergen.”
De keuken is voorzien van een vierpits gaskookplaat, een afzuigkap en een oven. De vaatwasser en de koel- vriescombinatie zijn in respectievelijk 2009 en 2013 vernieuwd. “Alles zit er in wat je nodig heb”, vertelt Marianne.
Het is een heel goed onderhouden woning, die zonder meer snel te betrekken is. Alles een beetje naar eigen smaak inrichten en je kunt er in. Marianne: “Zelf zijn we op zoek naar een wat knusser woning, nu onze oudste zoon de deur al uit is en de jongste ook plannen heeft. We oriënteren ons op een woning in of rond de binnenstad.”
Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers aan de achterzijde. Eén hiervan is de hoofdslaapkamer, die van ruime afmetingen is. Er kan naast het bed zelfs een heel grote kledingkast staan en dan is er nog ruimte in overvloed. De derde slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde. “De badkamer hebben we opnieuw laten aanleggen, in een eigentijdse stijl”, gaat ze verder. “Door de wasmachine en de droger beneden in de inpandige berging te plaatsen, hebben we hier ruimte kunnen winnen. Daarom heeft de badkamer nu een inloopdouche, een toilet, een wastafel en een handdoekenradiator.”
De CV-combiketel uit 2011 (Bosch 28 HRC Compact 4) bevindt zich op de overloop. In de inpandige berging is ook voldoende ruimte voor fietsen. De gevel is gereinigd en geïmpregneerd en opnieuw gevoegd aan de achterzijde en een gedeelte van de voorzijde. In oktober 2009 is het schilderwerk buiten gedaan en in oktober 2012 is nieuwe dakbedekking geplaatst. Vrij parkeren in de straat. De woning is gelegen in een doodlopende straat op loopafstand van natuurgebied Midden Delfland, basisscholen en een winkelcentrum. De opstapplaats bij de nabijgelegen busbaan is in één minuut te bereiken.
De vraagprijs voor deze woning is 219.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 213 51 39 of www.bjornd.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12