Afbeelding

Huis te koop: Witmolen 157, Delfgauw

onroerend goed

Editie: Week 24, Jaargang 20 |

DELFGAUW – Cees en Cock van Wezel hebben de afgelopen 14,5 jaar naar volle tevredenheid gewoond in deze twee-onder-één-kap-woning in een rustig gedeelte in de jonge Delfgauwse wijk Emerald. Toen ze er vanaf de bouw introkken woonde hun jongste zoon nog thuis, maar die is inmiddels ook de deur uit. “Het is ons hier goed bevallen”, zegt Cees. “Het huis is ruim en we hebben een mooie tuin.”

Nu hun jongste zoon ook de deur uit is, gaan ze verhuizen naar een gelijkvloers appartement. Ze verhuizen naar Dirksland op Goeree Overflakkee, waar Cees oorspronkelijk ook vandaan komt. “We vinden het wel prettig om weg te gaan uit de drukte van de Randstad”, zegt Cock. “We willen graag nog wat rustiger gaan wonen.”

Wat rust betreft hebben ze op deze locatie ook niet te klagen gehad. Het huis staat aan de buitenkant van de wijk, heerlijk vrij en met een leuk groen uitzicht. Toch zijn alle voorzieningen van de wijk ook vlakbij, zoals het winkelcentrum, gezondheidsvoorzieningen en scholen. “In de straat wonen bovendien aardige mensen”, zegt Cees. “Hier wonen zowel mensen van onze leeftijd als jongere mensen met kinderen.”

De woonkamer is zeer riant en heeft een aparte zijkamer. Een opvallend onderdeel in de woonkamer is de sfeervolle haard. “Die hebben we zelf laten plaatsen”, zegt Cock. “De zijkamer hebben we ingericht als verlengde van de woonkamer, maar je zou daar ook bijvoorbeeld een computerkamer of zelfs een keuken van kunnen maken.”

De open keuken aan de voorzijde is voorzien van een vier-pits-gaskookplaat, een afzuigkap, een vaatwasser, een koel-vries-combinatie en een magnetron. De schuifpui in de keuken geeft toegang tot de netjes aangelegde voortuin. De achtertuin is ook via een schuifpui, aan de achterzijde van de woonkamer, te betreden. Die tuin is met 16 bij 12 meter zeer ruim bemeten en heeft een leuk tuinhuisje. De ligging is op het noordoosten en de tuin heeft een fraaie doorkijk. “Het is leuk dat de tuin aan een watertje ligt”, zegt Cees. “Het is een grote tuin, waar je altijd een plekje in de zon op kunt zoeken. Naast de garage hebben we een poort gemaakt, zodat de tuin ook vanaf de straat bereikbaar is.”

In de garage zelf kan makkelijk een auto worden geparkeerd. De garage is ook bereikbaar via een deur in de gang. Op de eerste verdieping is er aan de achterzijde een grote slaapkamer. “Dit waren eerst twee kamers, maar die hebben we samengevoegd”, zegt Cock. “Hierdoor is de badkamer ook een stuk groter geworden.”

De nette badkamer is voorzien van een ligbad, een douche en een wastafel. Aan de voorzijde is ook een slaapkamer. Op de tweede verdieping is er een ruime slaap- of studeerkamer. De kamer biedt toegang tot een dakterras van 23 vierkante meter op het zuidwesten. “Dit terras is zowel ’s middags als ’s avonds heerlijk zonnig”, zegt Cees.

Bij deze ruime kamer hoort ook een tweede badkamer, voorzien van een douche en een wastafel. De kamer is dus ook ideaal om als logeerkamer te gebruiken. Op de overloop is de opstelplaats voor de CV HR-ketel (2011), de wasmachineaansluiting en de mechanische ventilatie. Het huis is zowel van buiten als van binnen uitstekend onderhouden.

De vraagprijs voor deze woning is € 530.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 2135139 of www.bjornd.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12