Bewoners betrekken nieuw studentencomplex in de Spoorzone

  wonen

Editie: Week 49, Jaargang 22 |

Dolblije studenten hebben hun woning betrokken in het nieuw opgeleverde studentencomplex in de Spoorzone.

DELFT – De nieuwe studentenflat in de Delftse Spoorzone is klaar. Afgelopen weekend trokken de bewoners erin. Studentenhuisvester DUWO bouwde ruim een jaar aan de 521 studentenwoningen aan de Röntgenweg. Met een wedstrijd werd de naam gekozen: X-Ray. Het complex is de eerste nieuwbouw in de wijk Nieuw Delft in de Spoorzone.

X-Ray staat aan de Röntgenweg, bij het begin van de Abtswoudse fietstunnel, die de verbinding met de TU-wijk vormt. De nieuwbouw is het resultaat van een samenwerking tussen DUWO en de Gemeente Delft. Beide partijen sloten destijds een overeenkomst voor de bouw en het gebruik van de grond.
Het ontwerp van het nieuwe studentencomplex is van Leeuwenkamp Architecten. Het heeft een U-vorm met een deels afgesloten binnenruimte. In totaal zijn er 521 éénkamerwoningen in twee oppervlaktes: 330 woningen van 24 en 191 van 18 vierkante meter. Alle woningen zijn zelfstandig: ze hebben een eigen keuken, badkamer en wc. Verder heeft de studentenflat meerdere gemeenschappelijke ruimten, 141 parkeerplaatsen en een stalling voor zeshonderd fietsen. Rondom het gebouw wordt op dit moment nog een gracht gegraven. De oevers daarvan krijgen een beplanting van bomen en struiken. Het complex ligt voor studenten zeer centraal: de TU, het stadscentrum, het station en winkels zijn in de onmiddellijke nabijheid.
Gerrit Dijkstra, directeur van DUWO Delft, is enorm blij met de aanwinst: “Het is gewoon een prachtig studentencomplex geworden. Daar wil iedereen wel wonen. We waren dan ook niet verbaasd dat de belangstelling groot was en alle woningen al voor de oplevering waren verhuurd.”
De nieuwbouw is uitgevoerd door Smit’s Bouwbedrijf. De inrichting van het terrein er omheen gebeurt in opdracht van de Gemeente. De ruim vijfhonderd woningen in X-Ray zijn een deel van enkele duizenden extra studentenkamers die de Gemeente, DUWO en de TU Delft nog tot 2023 in Delft willen bouwen in verband met het verwachte kamertekort.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1