Velen blij met favoriete droomkavel in Nieuw Delft

  wonen

Editie: Week 40, Jaargang 22 |

Bij de verloting van de kavels in Nieuw Delft konden velen hun geluk niet op.

DELFT – Het was spannend voor de aanwezigen afgelopen zaterdag in Loods015. De eerste kavels in Nieuw Delft werden verloot. Om 12.00 uur werd de lotingslijst bekend gemaakt. De eerste kavelkopers konden hun geluk niet op en kozen als eerste hun kavel uit. Voor velen is het gelukt om hun favoriete droomkavel te bemachtigen. Met als resultaat dat de kavels in het eerste bouwveld nagenoeg verkocht zijn.

In totaal kozen dertig potentiële kavelkopers hun kavel in de Coendersbuurt in Nieuw Delft. Gedurende de hele dag werden de kavels één voor één ingevuld. Aanwezigen konden dit live volgen op een groot scherm. De kavelpioniers maakten gretig gebruik van het moment om kennis te maken met hun nieuwe buren. Ideeën en tips werden meteen met elkaar uitgewisseld.
De plek midden in Delft aan de gracht én de grote variatie aan bouwmogelijkheden, vormen de ideale combinatie voor de kopers. In Nieuw Delft is het mogelijk om een huis te bouwen dat past bij eigen woonwensen. Deze aanpak werpt nu zijn vruchten af. De kavelkopers uit het eerste bouwveld kiezen unaniem voor zelf bouwen. Ze zijn met architect of bouwbegeleider bezig geweest om hun huis zo te maken, dat het past bij hun wensen. Dat blijkt ook uit de gekozen kavelbreedtes variërend van 4.50 tot 8.10 meter breed, de wens voor een atelierruimte of een echt Delfts grachtenpand met tuin. In het tweede bouwveld kozen kavelkopers voor het bouwen van hun huis met behulp van een ontwikkelaar. Deze ontwikkelaar heeft speciaal voor de Coendersbuurt een modulair bouwsysteem samengesteld, waarbij de consument zijn huis eenvoudig kan samenstellen.

'Samen bouwen' zeer in trek
Naast individuele bouwers, is ‘samen bouwen’ zeer in trek. Het voordeel van samen bouwen is onder meer dat het voordeliger is. Voor meer dan de helft van de kavelkopers de reden om als groep in te schrijven. Sommige zijn met elkaar in contact gekomen tijdens één van de vele woonateliers die het Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft deze zomer heeft georganiseerd.
Er zijn nog enkele kavels in het eerste bouwveld te koop. In totaal bestaat de Coendersbuurt uit vier bouwvelden. Bij voldoende animo start de kavelverkoop van de twee resterende bouwvelden. Kijk voor beschikbaarheid op www.nieuwdelft.nl.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1