In Theater de Veste werd er lustig op los gekleid. Later was hier een spetterende afterparty. (foto: Anne Reitsma
In Theater de Veste werd er lustig op los gekleid. Later was hier een spetterende afterparty. (foto: Anne Reitsma

Ruim 3000 bezoekers genieten van Museumnacht

Algemeen

De Museumnacht trok afgelopen vrijdag 6 november meer dan 3000 bezoekers. Met een grote rookwolk en felle lichtflitsen ging de Museumnacht van start.

Takami en Benoits wisten de bezoekers klaar te stomen voor een oneindige tocht door Delft, met een muzikale opening die van het podium af spatte. Daarna bezochten velen de performance van Mette Sterre in de Waalse Kerk, waarbij een wezen tot leven kwam dat uit kristallen opgebouwd was. De bewegingen van het beest waren zo onmenselijk dat mensen zich afvroegen of er een machine in het bijzondere kostuum zat.

In Theater de Veste werden meer dan 70 kutjes gekleid in het Magistrale Museum der Vaginale Verbeelding van Yvonne Beelen. De bezoekers lieten hun verbeelding de vrije loop en creëerden rozen, bruggen en natuurgetrouwe vertolkingen.  In DOK dansten kinderen al vanaf 19.00 uur in de neondisco en op verschillende locaties waren de prachtige kunstwerken van kinderen te zien van het Kinder Pop-Up Museum project. De beste inzending kwam van de Oostpoortschool in Delft, groep 8.

In de Maria van Jessekerk, kon men de collectie van priesterlijke gewaden aanschouwen, die in de afgelopen eeuwen door pastoors zijn gedragen. In het schaars verlichte Historisch Joris was het uitermate spannend of men niet ook zelf in een dwangbuis zou verdwijnen. In het fonkelnieuwe Centraal Station konden bezoekers een oog- en oorstrelende tijdreis maken met de tentoonstelling Beeldspoor. Met bussen, tuk tuks en Doeltax busjes trokken de bezoekers naar de randen van de stad om ook een blik te werpen op de meteorietencollectie van het Mineralogisch-Geologisch Museum. En een kijkje te nemen in het huis van de toekomst in de TU wijk.

Tot in de vroeg uurtjes werd er in twee zalen van Theater de Veste flink gedanst op de muziek van Roccalberti, Ohana Hana, Malawi en Apenstreken. En voor de echte diehards die de nacht nog niet oneindig genoeg vonden, was er nog een after-after party.