Afbeelding

Maurits Kok kijkt uit naar zijn en vele andere optredens tijdens Jazz Festival Delft

Algemeen

Editie: Week 31, Jaargang 23 |

De bandleden van het Footprints Jazz Quintet. Centraal, met saxofoon, Maurits Kok.

DELFT – Meerdere pleinen in Delft staan vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus in het teken van jazz. Komend Jazz Festival Delft ligt de nadruk weer op jazz. Eén van de vele groepen die daarvoor zorgt, is het Footprints Jazz Quintet.

Maurits Kok is één van de bandleden. De 28-jarige Delftenaar en saxofonist zat vroeger in de organisatie van het jazzfestival, maar haakte af toen het steeds minder over jazz ging. Gelukkig speelt het Footprints Jazz Quintet ‘jazz met diepgang’, lezen we op hun website. “We spelen jazzmuziek waar je goed naar kunt luisteren zonder je direct te vervelen”, licht Maurits Kok toe. “Jazz met een wat simpele groove, maar waar we ingewikkelde dingen overheen kunnen spelen, zoals interessante melodieën of solo’s.”
Zijn formatie speelt nummers van andere groepen en artiesten. “Vooral muziek van fusion-groepen uit de jaren ’80 en ’90. We geven hier echter wel een eigen draai aan.” Welke nummers ze precies spelen weet hij nog niet. “Maar zeer waarschijnlijk spelen we Footprints van Wayne Shorter. We willen tijdens dit optreden muziek spelen die goed past bij de sfeer van de Beestenmarkt. Als we vrijdagavond om 18.00 uur spelen, dan moet je geen heavy funk spelen terwijl mensen aan het eten zijn.”

-Wat vind je van de nieuwe opzet van Jazz Festival Delft?
“Een goed plan. Het ging steeds meer de commerciële kant op en er werd steeds meer gekeken naar bezoekersaantallen en minder naar of iets nog jazz was. Met al die verschillende soorten jazzmuziek op de verschillende pleinen in de stad denk ik dat iedereen altijd wel z’n favoriete soort jazzmuziek vindt.”

-Heb je al zin in jullie optreden?
“Absoluut. Met deze band heb ik drie jaar geleden opgetreden tijdens het Delftse jazzfestival. Dat was toen als openingsact, op de Markt. Dat was ontzettend gaaf. Wij zijn geen fulltime muzikanten. Het is dan dubbel genieten als je op zo’n festival speelt en ook nog professionals hebt die de techniek en het geluid voor je regelen. Als het dan ook nog eens lekker weer is, dan is er geen betere plek om jazz te spelen dan op een Delfts terras. Dat is ook voor het publiek mooi. Ik kan me geen betere dagbesteding bedenken dan lekker op een terrasjes genieten van jazzmuziek. Jazz Festival Delft is gratis en er is een ongedwongen sfeer. Het is niet dat de stad wordt overgenomen door het festival, maar er zijn genoeg plekjes waar je kunt genieten van goede muziek. Ik kan het iedereen aanbevelen te komen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12