Afbeelding

Het is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Editie: Week 30, Jaargang 23 |

De Papaver aan de Korftlaan 6 in Delft heeft voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar allerlei activiteiten in de zomervakantie. Zij kunnen op 5 augustus met de natuurbingo-rugzak op pad en speuren we naar waterdiertjes en vogels. Op 29 juli en 12 augustus leren ze survivallen. Aanmelden kan via www.papaverdelft.nl. De activiteiten zijn tussen 14.00 uur en 16.00 uur en de kosten bedragen 2 euro 50 per kind. Bel voor meer informatie naar 015-3649238.

Van zondag 2 augustus tot en met 22 augustus exposeert de in Frankrijk woonachtige kunstenares Jessie de Deugd in Vlaanderen aan de Beestenmarkt in Delft. De schilderes heeft zich in de laatste jaren gespecialiseerd in abstracte werken. Zie voor meer info www.geels4art.nl

Bij Yoena aan de Phoenixstraat 66 in Delft kun je je woensdag 19 augustus van 20.00 uur tot 21.30 uur slap lachen tijdens een zomerse lachmeditatie. Aanmelden kan bij Jan Gommans via 06-25518816 of info@lachmeditatie.nl. Deelname kost 15 euro.

De cursus ‘Van Idee tot Product van Kunstgebouw’ wordt vanaf september gratis aangeboden aan aanbieders van culturele educatieve activiteiten in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. Geïnteresseerden kunnen tot 31 juli contact opnemen via d.hazekamp@bibliotheekoostland.nl.

Fotograaf Mariska van Vondelen exposeert op vijf verschillende locaties met haar Delfts Blauwe Bloemen series. De feeërieke en dromerige foto’s verwijzen naar de aloude traditie van het maken van Delfts blauwe tegels. Ze zijn te zien bij Het Waardenhuis aan het Vrouwenregt, Georg Jensen Damask in de Choorstraat , Koffie en Zo aan de Peperstraat, Antiquariaat Interessant in de Choorstraat en Boekhandel Kempers in de Hoven. Zie voor meer informatie www.mariska-van-vondelen.nl.

Delft Chamber Music Festival en Bureau Binnenstad Delft organiseren zaterdag 25 juli om 20.00 uur een gratis toegankelijk openluchtconcert op de Markt in Delft. Het optreden wordt verzorgd door Roby Lakatos en zijn orkest. Het is een voorproefje op het Delft Chamber Music Festival, wat plaatsvindt van 31 juli tot 9 augustus op verschillende locaties in de binnenstad.

Iedereen kan donderdag 20 augustus vanaf 20.00 uur Zomers Zingen met het Koor van dit Moment. Geen bestaande muziek, maar puur geïmproviseerd. Dit vindt plaats bij Yoena aan de Phoenixstraat 66 in Delft. Zie voor meer informatie www.stemmenmakerij.nl. Deelname kost 15 euro.

De band Bald, Bad and Beautiful speelt zaterdag 26 juli vanaf 14.30 uur bluesmuziek bij Vlaanderen op de Beestenmarkt. De toegang is gratis.

Op het Doelenplein is zondag 26 juli vanaf 15.30 uur een optreden van Little Kim and the Alley Apple 3. Zij spelen swing jazz op de zomerse terrassen van LEF en GRK&zo. De toegang is gratis.

In de Curtiss Corner op de hoek van Piet Vinkcentrum en de Curtisslaan in Ypenburg staat tijdelijk de maquette van Vliegveld Ypenburg. Op woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 12.30 uur kan de maquette worden bezichtigd. Zie voor meer informatie www.historischypenburg.nl.

Bij Kadmium in het PrinsenKwartier is nog tot en met 23 augustus de expositie Impressed te zien, met werk van vijf net afgestudeerde kunstenaars.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12