Afbeelding

Het is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Editie: Week 33, Jaargang 23 |

In het Stads Koffy Huys aan de Oude Delft 133 opent Robert van der Kroft, tekenaar van Sjors en Sjimmie, op zaterdag 22 augustus om 16.00 uur een serie portrettekeningen die Marc Scherbateyev maakte op basis van selfies van vrienden. De tekeningen zijn nog de hele maand te zien.

In buurthuis Onder de Schie aan de Rotterdamseweg 51a is zaterdag 22 augustus vanaf 20.00 uur de lezing ‘vijf mythes over wetenschap en geloof’, die wordt gegeven door Gjalt Wijma. De lezing duurt een uur en na afloop is gelegenheid tot discussie.

Organist Cor Ardesch verzorgt zondag 16 augustus vanaf 15.00 uur een orgelconcert in de Maria van Jessekerk aan de Burgwal 20. Het programma bestaat uit romantische orgelmuziek. De toegang is gratis. Zie voor meer informatie www.veenswijkorgel.nl.

Tijdens Kids Day Zuidpoort op zaterdag 22 augustus kunnen kinderen onder meer skelter rijden, ring gooien, over de stormbaan denderen en poffertjes bakken op het Vesteplein. Van 12.00 uur tot 16.00 uur staat het plein vol met activiteiten en nemen kleine bazen de leiding over. Zie voor meer informatie de website www.zuidpoort.com.

De band GIGS bestaat uit vier multi-instrumentalisten, die ook op het gebied van meerstemmige zang hun mannetje staan. Ze spelen zondag 16 augustus vanaf 14.30 uur voor de deur bij Vlaanderen op de Beestenmarkt. De toegang is gratis.

Fresh Event organiseert zaterdag 29 augustus van 10.00 uur tot 17.00 uur de outletmarkt Delft voor de Helft. Op de Markt zullen dan diverse kramen staan met allerlei artikelen. Wie nog een kraam wil, kan mailen naar info@freshevents.nl.

Korfbalvereniging Excelsior bestaat deze zomer 95 jaar en viert dit jubileum op 29 augustus met een reünie voor leden, oud-leden, sponsoren en relaties. Inschrijven kan via de website www.ckv-excelsior.nl.

Donderdag 3 september van 13.00 uur tot 21.00 uur organiseert Star Promotions de Nazomermarkt in de Dorpsstraat in Nootdorp. Er zijn dan ongeveer tachtig marktkramen. Mail voor meer informatie  naar info@starpromotions.nl.

Iedereen kan vanaf dinsdag 18 augustus weer elke week van 11.00 uur tot 12.00 uur tijdens het Mediabarspreekuur in de bieb van Den Hoorn aan de Fluitekruid 62 terecht met vragen over e-books, e-readers, laptops en tablets. Zie voor meer informatie www.debibliotheekmm.nl.

Buurthuis het Voorhof aan het Herman Gorterhof 165 in Delft start donderdag 10 september met de cursus Kennismaken met de iPad en op donderdag 1 oktober met de cursus Werken met de iPad. Aanmelden kan via telefoonnummer 0645482948 of www.softracon.com.

Met het einde van de zomer in zicht is het zaterdag 22 augustus tijd voor de tweede editie van de Piccolo Mundo en de 37ste editie van de Oosterse Markt. Vorig jaar is de Oosterse Markt op het Sint Agathaplein veranderd in de Piccolo Mundo en is de markt uitgebreid met een deel van de Oude Delft. Dit jaar zullen ook de Afrikaanse markt, Oosterse markt, Europese markt en de Delftse Streekmarkt weer goed vertegenwoordigd worden door verschillende kraamhouders.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12