Afbeelding

Het is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Editie: Week 28, Jaargang 23 |

De dorpen in Midden-Delfland barsten zaterdag 12 en zondag 13 september tijdens Open Monumentendag uit hun voegen van de culturele activiteiten en kunstzinnige uitspattingen. Thema is dan ‘Kunst en Ambachten’. In Schipluiden is dan bovendien de Delfland-race met historische schepen. Wie geïnteresseerd is om mee te varen, kan zich nog aanmelden bij Jan Holtkamp via gaech@kabelfoon.nl of 015-3809261.

IVN afdeling Delft en omgeving organiseert zondag 12 juli een excursie in de Abtswoudse Polder met als thema grassen. Deelnemers zullen daarna beslist anders aankijken tegen het grasveld in hun buurt. De wandeling start om 14.00 uur vanaf de hoek van de Derde Werelddreef en de Straat van Ormoes. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig. Zie voor meer informatie www.ivn.nl/delft of  bel naar 015-2138194.

Een medewerker van Kraal & Mineraal geeft woensdag 15 juli vanaf 14.00 uur een workshop over edelstenen, voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Na afloop krijgen kinderen een eigen steentje mee naar huis. Deelname kost 3 euro 50. Zie voor meer informatie www.facebook.com/dekraalenmineraal.

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd kunnen hiervoor terecht op 21 juli en 18 augustus bij Sportarts aan de Industriestraat 8 en op 15 juli en 19 augustus in Woonzorgcentrum Abtswoude aan de Aart van der Leeuwenlaan 332. Neem voor het maken van een afspraak contact op via 088-2323300 of www.regelzorg.nl.

Het multicultureel gospelkoor Realjoy uit Arnhem treedt zaterdag 18 juli vanaf 20.00 uur op bij Evangeliegemeente De Deur Delft aan de Zuiderweg 80 op de grens van Delft en Rijswijk. De entree is gratis.

Stadsbeiaardier Henk Groeneweg bespeelt elke dinsdag, donderdag en zaterdag van 11.00 uur tot 12.00 uur het carillon van de Nieuwe Kerk op de Markt in Delft.

De imkervereniging Westland heeft op zondagmiddag 12 juli van 13.00 tot 16.00 uur de deuren van de bijenstal geopend. Deze ligt achter De Papaver aan de Korftlaan 6 Delft.

Lions Club Delft Antoni van Leeuwenhoek heeft geldzuilen mogen plaatsen in de Delftse Albert Heij-filialen aan de W.H. van Leeuwenlaan en de Martinus Nijhoflaan. Klanten kunnen hier hun oude en vreemde geld in doen dat ze nog thuis hebben liggen en waar ze verder niets mee doen. Deze actie wordt gevoerd door Lions clubs in heel Nederland en de opbrengst wordt besteed om oogoperaties in de derde wereld mee uit te voeren.
 

Bij café Zondag aan de Voldersgracht brengen het Delftse vertellerscollectief Rapaille en de muzikant Ruji zondag 12 juli een combinatie van muziek en amusement. Rapaille en Ruji kennen elkaar uit het Delftse culturele circuit en blijken goed bij elkaar te passen. Hun optreden begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.

Pianist Horjus en zangeres Zhanna gaan zondag 12 juli vanaf 14.30 uur bij Vlaanderen op de Beestenmarkt een optreden verzorgen. Ze brengen dan herkenbare muziek met jazzy, klassieke en poppy geluiden. De toegang is gratis.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12