Afbeelding

Het is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Editie: Week 31, Jaargang 23 |

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland start een onderzoek naar bijen in tuinen en zoekt tuinen in Tanthof in Delft en Emerald in Delfgauw om te onderzoeken welke bijeensoorten hier voorkomen, op welke planten ze af komen en hoe de tuin wordt beheerd. Aanmelden kan via afdelingDelfland@knnv.nl.

Voor Home-Start en Doorstart  zoekt Humanitas in Delft en Rijswijk vrijwilligers voor gezinnen die een steuntje in de rug wensen. Ben je positief ingesteld, heb je een dagdeel in de week tijd in je hart en in je agenda dan nodigt Humanitas je graag uit om contact op te nemen met de coördinator van Home-Start Doorstart in Delft en Rijswijk via telefoonnummer 06-12461090 of e-mailadres home-start.delft-rijswijk@humanitas.nl. Zie voor meer informatie ook www.humanitasdelft.nl .

Aanstormend talent Maureen Green speelt op zondag 2 augustus vanaf 16.00 uur tijdens Draadloze Zondag bij Het Labyrint in de Schoolstraat. Tijdens de tweede set speelt ze met haar vader, de bekende gitarist Derk Groen die onder meer in de bands Cuccurullo Brillo Brullo, Q65 en bij Anouk speelde. Zie voor meer informatie www.hetlabyrint.eu.

Nog één keer opent Sylvia Coenen deze zomer haar theetuin. Dus wie tussen de oude meuk uit Frankrijk een kopje thee met wat lekkers wil komen drinken is van harte welkom op zaterdag 8 augustus van 10.00 uur tot 16.00 uur bij ' Van Brocante tot Theetuin' aan de Oostsingel 156. Zie voor meer informatie www.vanbrocantetottheetuin.nl.

De deels Delftse band Talk to the Cat is een Nederlandse band die zich uitsluitend toelegt op muziek van JJ Cale. De band probeert niet klakkeloos de nummers na te bootsen, maar geeft er een eigen sound aan met als uitgangspunt zo dicht mogelijk de sfeer van de muziek van JJ Cale te benaderen. Zondag 2 augustus doen ze dat vanaf 15.30 uur tussen de terrassen van LEF en GRK&Zo op het Doelenplein. De toegang is gratis.

Big Bang Boogie is een swingende Boogie Blues en Rockabilly band uit Rotterdam en Den Haag. Zondag 2 augustus treden ze tussen 15.30 uur en 18.00 uur op bij de Wijnhaven. De toegang is gratis.

Trek stevige schoenen of laarzen aan en kom vrijdagavond 7 augustus naar natuurgebied de Ackerdijkse Plassen, tussen Rotterdam en Delft. Tijdens een avondwandeling onder begeleiding kan iedereen dan genieten een unieke natuurbeleving in een natuurparel tussen de grote steden. Deelname kost 8 euro voor niet-leden van Natuurmonumenten en 5 euro voor leden. Aanmelden kan via de website www.nm.nl/agenda.

De Rusty Roosters spelen de Amerikaanse Rootsmuziek, dus oldtime, blues, cajun, TexMex, swing en calypso. De band speelt op zondag 2 augustus vanaf 14.30 uur bij Vlaanderen aan de Beestenmarkt in Delft. De toegang is gratis.


Ook in vakantietijd houdt de Ruilkring Delft & Westland haar economie draaiende. Zaterdag 1 augustus is er van 14.00 uur tot 16.00 uur een bijeenkomst in Pijnacker. Bel voor het precieze adres ’s avonds naar 06-44378320 of surf voor algemene informatie naar www.ruilkringdelft-westland.nl.

In de Remonstrantse Kerk aan de Oude Delft is zaterdag 8 augustus vanaf 20.15 uur weer een orgelconcert. Dit keer komt de Naardense en veel gevraagde organist Wiebe Kooijmans een concert gegeven. Hij speelt werken van verschillende componisten. De entree bedraagt 6 euro.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12