Afbeelding

Het is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Editie: Week 24, Jaargang 23 |

In de bibliotheek van Schipluiden in de Dorpshoeve is nog tot 1 augustus een trekvaartexpositie te zien. Zie voor meer informatie www.debibliotheekmm.nl.

De KNNV afdeling Delfland en Stichting RAVON organiseren zaterdag 20 juni de basiscursus vissen. Belangstellenden zijn van harte welkom om te leren over de diversiteit en herkenning van vissoorten en de ecologie van vissen. De cursus wordt gehouden in Schipluiden en duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is verplicht. Dit kan via afdelingDelfland@knnv.nl.

Vocaal ensemble VEP zoekt beginnende en gevorderde zangers voor alle stemgroepen. Plezier staat voorop en het repertoire is divers. Dinsdag 23 juni om 20.00 uur is er een open avond in de Josephschool aan de Acacialaan 8 in Pijnacker. Meer voor meer informatie naar h.schijffelen@hetnet.nl.

Star Promotions organiseert zaterdag 27 en zondag 28 juni in samenwerking met Winkeliersvereniging Ackershof de Jaarmarkt in het centrum van Pijnacker.

Midden-Delfland Dag op zaterdag 20 juni is dé dag om het Midden-Delfland gebied beter te leren kennen. Er staat voor deze dag een uitgebreide groep vrijwilligers klaar om alle belangstellenden te ontvangen op de diverse locaties. Zie website www.middendelflanddag.nl voor een overzicht van alle activiteiten.

In de Botanische Tuin op het Poortlandplein 6 is op zaterdag 13 en zondag 14 juni het evenement Bonsai van het Westen. Centraal staat een mooie bonsaitentoonstelling met zo’n 80 bonsai, maar er zijn ook workshops en een loterij. De entree bedraagt 4 euro 50 per persoon. Zie voor meer informatie de website www.bonsaivanhetwesten.nl.

In de Vierhovenkerk zal op dinsdag 16 juni van 14.00 uur 16.00 uur Arie Eikelboom  het seizoen afsluiten met een lezing over de geschiedenis van het kerklied. Hij is gepokt en gemazeld in de kerkmuziek en doceerde muziekgeschiedenis aan het Rotterdams Conservatorium. Iedereen is welkom en er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. 
In het Rietveld Theater is donderdag 18 juni weer de maandelijkse korenavond, met dit keer optredens van het ´Overdagkoor´ en het ´Eerste Delftse Smartlappenkoor´. De avond begint om 20.30 uur en de toegang bedraagt 5 euro.

De conservatoren van Museum Prinsenhof Delft nemen hun toehoorders dinsdag 23 juni vanaf 20.00 uur mee in de rijke geschiedenis van de collecties van het museum, waarbij alle aspecten van het collectioneren aan de orde zullen komen. De lezing vindt plaats in de Kamer van Charitate aan de  Schoolstraat 7 en kosten 5 euro voor niet-leden van Delfia Batavorum en Vereniging Vrienden Prinsenhof. Graag aanmelden via 015-260 2358

Margit Tamás van Antiquariaat Interessant en  auteur Mariska van Vondelen helpen bij het schrijven van een eigen boek. De lessen worden op vijf woensdagochtenden gegeven van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Choorstraat 16. De eerste les is op 2 september en de kosten bedragen  100 euro. Inschrijven kan via info@mariska-van-vondelen.nl.

Elke dinsdagochtend is er van 11.00 uur tot 12.00 uur in de Bibliotheek Den Hoorn aan de Fluitekruid 62 een gratis spreekuur waar iedereen met al z’n vragen over digitale media terecht kan.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12