Afbeelding

Het is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Editie: Week 17, Jaargang 23 |

Yael Vinckx geeft vrijdag 22 mei aan de Oude Delft 36 een korte cursus familiegeschiedenis schrijven. Deelname kost 12 euro 50, inclusief consumptie. Aanmelden kan bij Boekhandel De Omslag aan de Wijnhaven, via 015-2121510 of info@deomslagdelft.nl.


Delfia Batavorum organiseert vrijdag 8 mei van 14.00 uur tot 15.30 uur de lustrumactiviteit ‘Delft fotografeert en filmt geschiedenis’, een reis door de tijd aan de hand van dia-opnames en nog nooit eerder vertoonde filmopnames. Aanmelden kan tot 1 mei en de toegang bedraagt 5 euro. Zie voor meer informatie www.delfia-batavorum.nl.


Mindfulness met kinderen is bewezen effectief ter bevordering van concentratie, rust en zelfbewustzijn van kinderen. Op 21 mei beginnen in Delftstede aan de Phoenixstraat 66 in Delft twee trainingen, voor kinderen van 5 tot 8 jaar en voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website www.kindmetaandacht.nl.


The Princetown Jazzband treedt dinsdag 28 april op bij Jazzclub The Five. Het optreden begint om 21.00 uur en vindt plaats bij Partycentrum Kok op het Delftechpark 29 in Delft. De entree bedraagt 8 euro.

De voorverkoop voor de grootste jaarlijkse 25+ Disco Party in Delft van DJ Luuk, op zaterdag 6 juni  in Partycentrum Onder Ons aan de Kerkpolderweg 8, is begonnen. Tickets kosten 9 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via info@djluuk.nl en bij alle op www.djluuk.nl vermelde voorverkoopadressen.

Zaterdag 2 mei om precies 00.01 uur organiseert stichting Wandelevenementen Pijnacker ‘De Nacht van Pijnacker’, een wandeling van 30 kilometer voor wie met een groep de nacht wil doorhalen en de zon wil zien opkomen. Inschrijven kan vanaf 23.00 uur op het startbureau in Het Baken op de hoek Oranjelaan/Rivierenlaan in Pijnacker of via wep.pijnacker@gmail.com.
Ook op zaterdag 20 juni wordt er op bijzondere tijdstippen gewandeld. Dan organiseert Natuurmonumenten de Midzomernachtloop, onder meer door de Aalkeetbuitenpolder. Inschrijven kan tot 16 juni via www.midzomernacht2015.nl.

Het Taalhuis in de Bibliotheek Oostland bestaat alweer een half jaar en is op zoek naar taalvrijwilligers die taalvragers kunnen helpen. Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op www.bibliotheekoostland.nl.

Het Historisch genootschap Oud-Pijnacker organiseert dinsdag 28 april vanaf 20.00 uur een lezing over DOMunder, een publiekscentrum dat de verborgen geschiedenis van het ondergrondse Domplein in Utrecht laat zien. De lezing wordt verzorgd door Frank Kaiser en vindt plaats in Ontmoetingscentrum ‘De Acker’ aan het Park Berkenoord 2 in Pijnacker. De toegang is gratis voor leden, niet-leden betalen 5 euro. Zie voor meer informatie www.hgop-pijnacker.nl.

Oranjevereniging ‘Juliana’ Schipluiden organiseert woensdag 29 april vanaf 13.30 uur een bridgedrive die vanwege het jubileum een feestelijk tintje heeft. Deze vindt plaats in de Dorpshoeve aan de Keenenburgweg 10 in Schipluiden, deelname kost 10 euro en aanmelden kan bij Philips van Ruijven via pruijven@caiway.nl of 015-2578162.

In de St-Hippolytuskapel aan de Oude Delft 118 in Delft zijn woensdag 29 april vanaf 20.15 uur Schuilkerkconcerten met optredens van Mieneke van der Velden en Fred Jacobs. Kaarten kosten 23 euro en zijn verkrijgbaar bij Muziekhandel van Buytene aan de Binnenwatersloot 16 of via www.oudemuziek.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12