Afbeelding

Het is maar dat u het WEET

vaste rubrieken

Editie: Week 29, Jaargang 23 |

Kinderen zijn dinsdag 21 juli van 13.30 uur tot 15.30 uur van harte welkom bij BSO De Globetrotters aan de Gildeweg 23 in Nootdorp. Hier is die dag de Summer Water Fun, een sport- en speldag voor kinderen van 4-7 jaar. Kinderen kunnen katapult schieten met waterballonnen of proberen waterstralen te ontwijken. Deelname is gratis en aanmelden kan via alleskidsclub@sksalleskids.nl.
Vorig jaar heeft Bureau Binnenstad Delft de Oosterse Markt uitgebreid met een Afrikaanse-, Europese-, Zuid-Amerikaanse en Delftse Streekmarkt. Zo ontstond een Piccolo Mundo – een kleine wereld - in de historische binnenstad van Delft. De Piccolo Mundo wordt dit jaar georganiseerd op zaterdag 22 augustus en is te vinden rondom het Sint Agathaplein, de Oude Delft en de Boterbrug. Wie een kraam wil reserveren kan zich aanmelden via www.bureaubinnenstaddelft.nl.
Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor sprekers op een avond vol mini-lezingen - een zogenoemde Pecha Kucha - over de Canon van Delft, die Delfia Batavorum samen met Museum Prinsenhof en de Vereniging Vrienden Prinsenhof organiseert op woensdag 23 september. Dit belooft een speciale avond te worden vol korte, krachtige presentaties. Heeft u een boeiend verhaal over een onderwerp uit de Canon van Delft dat u in 400 seconde kan vertellen? Meld u dan aan via onze website www.delfia-batavorum.nl.

In en rond de dorpskerk aan de Dr. J. de Koninglaan 2 in Schipluiden is op zaterdag 25 juli een kringloopmarkt. Iedereen kan dan van 10.00 uur tot 14.00 uur heerlijk rondsnuffelen tussen allerlei tweedehands spullen en boeken. De opbrengst is voor het onderhoud van de Dorpskerk. Mail voor meer informatie naar toneijk@live.nl of bel naar 015-3809482.

Arthur Ebeling staat bekend als één van de meest authentieke en complete rhythm ’n blues-gitaristen en singer-songwriters. Zondag 19 juli treedt hij vanaf 15.30 uur met het Arthur Ebeling Trio op bij de Wijnhaven in Delft.

Op het Doelenplein is het vanaf zondag 19 juli genieten geblazen bij het terras van LEF bar en restaurant. Zes weken lang zullen er op de zondagmiddag miniconcerten plaatsvinden. Achtereenvolgens treden op: pAulfrAnk, Little Kim and the Alley Apple 3, Talk to the Cat, Arthur Ebeling, Philip Kroonenberg Trio en als afsluiter op zondag 23 augustus Walter and Friends. De optredens beginnen om 15.30 uur en de toegang is altijd gratis.

Het trio Ockhuysen & Bus2 zal zondag 19 juli vanaf 14.30 uur bij Vlaanderen op de Beestenmarkt in Delft een semi-akoestisch optreden verzorgen. Ze spelen dan Haagsche blues en rock en popsongs uit de 60’er jaren en meer recente tijden. De toegang is gratis.

Korfbalvereniging Excelsior bestond op 17 juni precies 95 jaar! Dit prachtige jubileum wil Excelsior graag met al haar (oud-)leden, sponsors en relaties vieren op 29 augustus. Rondom de wedstrijd van Excelsior 1 zullen deze dag de nodige festiviteiten worden georganiseerd. Inschrijven voor de barbecue is nu al mogelijk via www.ckv-excelsior.nl/95jaar.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12