Afbeelding

Hemd van het Lijf: Steven Slappendel

vaste rubrieken

Editie: Week 32, Jaargang 23 |

Steven Slappendel.

Steven Slappendel (67) is tijdens Jazzfestival Delft van volgend weekend verantwoordelijk voor het podium op de Nieuwe Langendijk.

1. Waarom wilde je bij Café de Koepoort en Ko worden gefotografeerd?
“Omdat het café een belangrijke sponsor is voor het podium op de Nieuwe Langendijk. Verder is het een mooie plek, omdat hij op de route van de binnenstad naar de afterparty in Hotel Delft Centre ligt.”

2. Hoe past dit in de nieuwe weg die Jazzfestival Delft inslaat?
“Heel goed. Vanaf januari zijn we begonnen met het ontwikkelen van een geheel nieuwe visie. Hierin zijn er verschillende grote podia opgenomen, niet meer alleen op de Markt. Dit podium is ook voor de gemeente een pilot. Als dit slaagt, is er kans dat hier meer evenementen worden georganiseerd. Dat zou een stap kunnen zijn richting de rode loper waar de politiek het al enige tijd over heeft.”

3. Hoe ben je bij Jazzfestival Delft terechtgekomen?
“Ik bemoei me al jaren met de organisatie van festivals. Dit is het derde jaar dat ik bij dit festival betrokken ben. Het is prachtig om te zien hoe enthousiast sponsoren en vrijwilligers zijn. Zonder hen zou het festival nooit kunnen bestaan.”

4. Heeft dat organiseren er altijd al ingezeten?
“Zeker weten. Mijn ouders zaten in Rotterdam in het verenigingsleven en ik werd overal mee naartoe genomen. Verder hechtten zij ook veel waarde aan muzikale opvoeding. Dat begon met piano, later leerde ik gitaar en accordeon spelen. Ik vind dat dat bij de opleiding hoort.”

5. Welke rol speelt muziek in je leven?
“Een heel belangrijke rol. Ik ben anderhalf jaar dakloos geweest en in die tijd had ik nog wel een telefoontje. Via mijn koptelefoontje luisterde ik veel muziek en dat heeft me zeker wel door die zware tijd geholpen.”

6. Heb je nog iets met jazzmuziek in het bijzonder?
“Voor mij staat het symbool voor de tijden waarin de wereld nog 'aan elkaar hing'. De tijd waarin mensen nog voor elkaar zorgden en er een verenigingsleven was. Verder groeide ik op in de buurt van de Sophiakade in Rotterdam, waar Rita Reys en Pim Jacobs woonden. Als klein jongetje was Rita Reys zelfs mijn oppas.”

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan...
“... zou ik van de Nieuwe Langendijk de rode loper van Delft maken. Als je de pollers naar voren verplaatst, dan kun je vanaf de bussenparkeerplaats bij Hotel Delft Centre toeristen met tuk-tuks naar de binnenstad vervoeren. Als dat lukt, dan is dit gebied niet langer een dode hoek.”

8. Wat kunnen bezoekers van het podium op de Nieuwe Langendijk verwachten?
“Het wordt een echt Delfts podium, waar onder meer het Diana van der Bent-kwartet, Luïz, saxofoniste Kirsten Wessing met jazz en strings en Wim Ninaber met Vi4ro geprogrammeerd staan.”

9. Het mooiste podium om te bezoeken dus?
“Nee, alle podia zijn zeer de moeite waard. Op het Doelenplein heeft Mike de Laat heel goed werk verricht en op de Beestenmarkt hebben de dames van Groover echt iets heel moois neergezet. Verder is het bijzonder dat door dit soort evenementen de winkeliers en horecaondernemers de handen ineenslaan.”

10. Waar kijk je het meest naar uit tijdens Jazzfestival Delft?
“Naar het hele festival. Ik vind het geweldig om dit te doen en vind het ook helemaal niet erg om er meer energie in te steken dan ik de afgelopen jaren deed. Waar het mij om gaat, is dat de mensen ervan genieten. Bij de organisatie is dat al zo, als het publiek dat ook zo gaat ervaren, ben ik dik tevreden.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12