Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 10, Jaargang 23 |

Begin vorige maand zijn we met een aantal Delftse horecalieden naar het ABN Amro tennistoernooi in Ahoy geweest en dat was wel heel leuk. Ik heb niet zoveel met tennis, maar het is ontzettend leuk om daar de sfeer te proeven.

Dat was het trouwens bij het carnaval ook. De optocht was leuker dan de voorgaande jaren, misschien ook wel doordat het parcours wat verlengd was. Ook het kindercarnaval was weer een succes. Als je ziet hoe enthousiast en leuk verkleed die kinderen zijn, dan heeft het zeker toekomst. Wel jammer alleen dat ik de twee weken erna ziek in mijn bed heb gelegen.

Door die beroerde toestand heb ik ook voor het eerst in zeventien jaar het Bluesfestival moeten missen. Dat was wel heel balen. Wel bleek het weer heel goed bevallen te zijn en er is goede hoop dat het volgend jaar nog grootser wordt. Er is namelijk al de nodige interesse om de zondagmiddag bij het festival te trekken. We gaan als organisatie kijken of dat mogelijk is. Wel is het fijn dat ze me niet gemist hebben tijdens het festival.

Dan heeft Delft ook nog afscheid moeten nemen van drie Delftse horeca-iconen. We hebben de overgang van De Clipper naar de nieuwe eigenaar meegemaakt. Flip en Mariëlle hebben daar natuurlijk jaren gewerkt. Daarnaast stopt ook Louw en Ger den Dunnen van Don Comer ermee en begreep ik dat ook René Koot van het Snooker Palace ermee stopt. Ik hoop dat ze gaan genieten van hun vrije tijd.

Nadat ik weer ben opgeknapt, ben ik bij Live op Jan's Dienblad geweest in Huzsar. Ik was er nog nooit geweest, maar dat is ook een heel mooie zaak. Ook zijn we voor het eerst naar een Delft op Zondag miniconcert in het Hampshire hotel geweest, wat ook zeker een aanrader is.

Verder is het Prinsenkwartier alweer een tijdje open. Het is jammer dat het Indonesisch erfgoed daar plaats moet maken voor horeca en wisselende expositieruimtes. Het toppunt vind ik wel dat ze in zo'n prachtig historisch pand zo'n lelijke glazen schuifdeur hebben geplaatst. Had niet iemand daar een stokje voor kunnen steken?

Wat wel heel mooi is geworden, is het nieuwe station. Het is alleen jammer dat er in de eerste dagen de nodige kinderziektes zijn geweest, maar dat blijf je houden. Uiteindelijk is het een meerwaarde voor de stad Delft en is het spoor nog binnen de begroting gebleven ook. Wat erboven komt is door de grondontwaarding flink uit de hand gelopen.

Wat dat aangaat wens ik wethouder Harpe veel succes met het herstellen van de problemen die ontstaan zijn door het royale denken van zijn voorgangers en de crisis. Ik hoop dat binnenkort niet elke Delftenaar door de hoge ozb en andere kosten bij de Voedselbank terechtkomt.

Leo Quack
Nachtburgemeester van Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12