Afbeelding

Hemd van het Lijf: Alwin Snel

Algemeen

Editie: Week 28, Jaargang 22 |

Alwin Snel (22) is sinds 1 juli de nieuwe eigenaar van Bureau Binnenstad Delft, waar hij Herman Weyers opvolgt als evenementenorganisator.

1. Waarom wilde je hier, op de Markt, worden gefotografeerd?
“Omdat hier op zaterdag 2 augustus de eerste editie van Delft Citypop plaatsvindt. Dit is één van de nieuwe concepten die Bureau Binnenstad Delft uitvoert.”

2. Wat houdt Delft Citypop in?
“Het is een eendaags festival dat we in samenwerking met de ondernemers op de Markt organiseren. Zij hebben al toegezegd dat er in 2015 nog drie edities komen. Op 2 augustus komen onder meer Dotan en de Memphis Maniacs naar de Markt.

3. Heb je altijd al iets met organiseren gehad?
“Ik ben in mijn eindexamenjaar begonnen met het organiseren van een Prom Night, een zomergala voor leerlingen van het Stanislascollege Westplantsoen. Namens de Delftse Jongerenraad heb ik een Europees Jongerencongres georganiseerd. Verder ben ik ook jaren betrokken geweest bij de organisatie van het jongerenpodium van het Jazzfestival.”

4. Je neemt het werk over van Herman Weyers; zie je daar tegenop?
“Nee, helemaal niet. Herman is er sowieso tot eind dit jaar nog om advies te geven. Hij vond het tijd om het bureau over te geven aan een volgende generatie. We kunnen altijd nog gebruik maken van zijn netwerk. Daarnaast is er één vaste beroepskracht en werken we met stagiairs en freelancers die het klappen van de zweep kennen.”

5. Moet je geen duizendpoot zijn voor deze functie?
“Bij het organiseren van evenementen komt inderdaad veel kijken. Het mooie is dat ik al heel wat ervaring op allerlei gebieden heb. Ik heb aan drie uiteenlopende opleidingen geroken, maar niets afgemaakt, heb in de horeca gewerkt en ben bestuurslid bij verschillende organisaties geweest.”

6. Is dit werk in de huidige financiële markt lastig?
“Dat kun je wel stellen ja. Sommige geldstromen verdwijnen, waardoor je op zoek moet gaan naar andere. Hierdoor zullen ook evenementen verdwijnen, maar aan de andere kant worden ook nieuwe projecten bedacht. Ook bestaande evenementen zul je moeten blijven vernieuwen.”

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan...
“... wil ik eerst even stellen dat ik vind dat Bas Verkerk het goed doet. Zelf zou ik meer kijken hoe we de bedreigingen kunnen zien als trends waar we kaders voor moeten bieden, zonder dat we daarbij evenementen en WK-festiviteiten aan banden leggen. Delft biedt zowel op geografisch als op cultureel gebied veel mogelijkheden. Daar kunnen we meer van profiteren.”

8. Waaraan gaat Delft merken dat Bureau Binnenstad een nieuwe eigenaar heeft?
“Je merkt het nu al een beetje aan nieuwe concepten en nieuwe projecten waar we aan werken. Verder probeer ik meer gebruik te maken van de nieuwe media. Maar dat is niet alles, want ik probeer ook de contacten met onze partners goed te houden door regelmatig even binnen te lopen en mijn gezicht te laten zien.”

9. Wat wil je op termijn bereiken met Bureau Binnenstad?
“Ten eerste dat Delft Citypop een succes wordt. Verder heb ik het Delft Evenementen Overleg georganiseerd, waarbij organisatoren met elkaar om tafel gaan om de bestaande evenementen beter op elkaar af te stemmen. Als dat lukt, is het mooi. Verder hoop ik dat we een groot festival op een veld aan de rand van Delft, bijvoorbeeld de Delftse Hout, kunnen realiseren.”

10. Hoe verloopt die samenwerking tussen organisatoren?
“Tot op heden goed. Ik hoop dat we door middel van gezamenlijke marketing nóg meer mensen naar Delft kunnen halen. Uiteindelijk hebben we namelijk allemaal hetzelfde doel: een stad die bruist!”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12