De kerstboom op de Markt stak tijdens de vorige editie van Lichtjesavond boven de massa uit. Dat zal ook dinsdag 8 december weer zo zijn.
De kerstboom op de Markt stak tijdens de vorige editie van Lichtjesavond boven de massa uit. Dat zal ook dinsdag 8 december weer zo zijn.

Tóch een grote kerstboom op de Markt

Algemeen

DELFT - Er komt dit jaar tóch gewoon een grote kerstboom op de Markt. Deze traditie leek onlangs om financiële redenen niet door te gaan, maar dankzij Ruitenburg accountants en adviseurs krijgen we toch een boom.

"We vonden het ondenkbaar dat er rond de feestdagen in Delft geen boom zou staan, dat kan gewoon niet", legt Jan-Pieter Bood, bestuursvoorzitter van Ruitenburg, uit. Vorige maand bleek de Gemeente Delft de kosten van de Kerstboom niet meer te kunnen financieren. Deze bezuiniging werd niet bepaald met gejuich werd ontvangen. "Als het dan even minder gaat in Delft dan vinden wij als Ruitenburg dat wij dan moeten helpen om toch een boom op de Markt te krijgen", zegt Bood. "Wij zitten al jaren met ons bedrijf in Delft en vinden het mooi de stad te kunnen helpen, ook voor de lokale middenstand." Een deel van de kosten voor de kerstboom wordt nu betaald door Ruitenburg, een ander deel door de Gemeente Delft.
Herman Weyers, die dit jaar weer Lichtjesavond organiseert, is er erg blij mee. "We hebben al een mooie boom op het oog en er komen bovendien meer lichtjes in dan vorig jaar", reageert Weyers. Bezoekers van de binnenstad verwachten rond de feestdagen dat op de Markt een kerstboom staat en ook op die reden is het goed dat die er 'gewoon' weer staat. "Ik merk wel dat, na negatieve berichtgeving over Lichtjesavond en het aflasten van de schaatsbaan en de Kerstconcerten, mensen en ondernemers in Delft gaan nadenken. Daardoor gaat het, merk ik, nu toch weer de goede kant op…"