Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 24, Jaargang 23 |

Spoorsingelgarage
DELFT - Onlangs lazen we dat wethouder Harpe tijdens de commissievergadering vragen had beantwoord over de Spoorsingelgarage. Deze is dringend nodig, antwoordde hij. Dat is de halve waarheid. De waarheid is dat de bewoners van de westelijke binnenstad en het Westerkwartier al  jaren lijden aan een chronisch  gebrek aan parkeerplaatsen  in hun vergunninggebied. Onder het viaduct waren honderden plaatsen, behorend bij de vergunninggebieden. Die zijn door de huidige sloopwerkzaamheden van ons afgepakt. Elke dag mogen we ongeveer een kwartier tot een half uur rondrijden door de stad om een plekje te vinden. Er is gewoon te weinig parkeerplaats voor de vergunninghouders. Nu lezen we dat de bouw van die ondergrondse parkeergarage 20.000.000 euro  gaat kosten en dat er voor de bewoners een arrangement komt. Dat wordt dus extra geld betalen. Bovendien is de garage over 3 á 4 jaar klaar! Dus nog zó lang ellende in de stad. Het sprookje begon met  een Spaanse stedenbouwkundige en zeven drammers. Vele tegenslagen, veel verliezen, vele schulden, arme Delftenaren, veel stof, zand en herrie, buurthuizen gesloten, kinderboerderijen dicht, voorzieningen weg, bibliotheken dicht, schatkist leeg, zelfs geen fruitmand meer voor jubilarissen. Als je dat zo ziet - zielig he! Heren, gooi die bouwput dicht. Géén parkeergarage, géén Spoorsingelsloot, puin afvoeren en egaliseren. Veel bomen en struiken en veel parkeerplaatsen gewoon boven de grond.  En wel zo snel mogelijk. Vergeet niet: kathedralen werden ook nooit in één keer afgebouwd. Later kan ook nog.
Jos Berndsen, Delft

Kristalweg
DELFT - Hoe is het mogelijk op de Kristalweg hard te rijden met alle voorzieningen die er zijn getroffen. Degenen die hard rijden moeten worden bekeurd. Er wordt echter gekozen voor een knip, hetgeen veel geld kost. Het is een drama voor de bereikbaarheid van de scholen en winkels tussen Den Hoorn en Delft. Denk daarbij ook aan de mantelzorgers en bezorgers. Hardrijders verstoren alle wijken in Delft. We kunnen toch niet elke wijk in Delft afsluiten voor doorgaand verkeer omdat mensen zich misdragen? Het is de omgekeerde wereld. De onschuldigen worden bestraft.

M. Knoester


Kentekenparkeren

DELFT - Zelf woon ik niet in Delft, maar veel van mijn kennissen en vrienden wel. Om deze reden wil ik graag op reageren op de brief van E.J. Kik in de Delft op Zondag van 7 juni. Deze  brief is mij namelijk uit het hart gegrepen. Ik betrap mij er zelf op dat mijn bezoeken aan kennissen in Delft teruglopen. De angst dat er een prent uitgeschreven gaat worden belemmert mij. Kort geleden wilde ik iemand in Delft ophalen en kreeg vooraf het verzoek ‘bel even als je gestart ben, dan zet ik mijn  computer aan en meld ik je maar even aan, dan lopen we geen risico’. Het is een frustrerende en remmende ontwikkeling om contacten te onderhouden. Afgelopen vrijdag wilde ik een broodje eten in een gezellig eettentje en wilde ik de meter met contant geld vullen. Dat ging niet. Advies vanaf het terras: gewoon opletten, dan zie je ze aankomen en moet je snel in je auto gaan zitten tot ze
weer weg zijn. Samenvattend: de Gemeente Delft beseft de gevolgen van kentekenparkeren voor zijn  inwoners en kleine bedrijven in het geheel niet. Ouderen, eettentjes en ouders die kinderen naar scholen brengen worden zwaar getroffen. Delft is niet alleen minder aantrekkelijk om in te wonen, zoals vorig weekend op de voorpagina stond, maar de stad weert ook z’n bezoekers.
Arie Storm, Wateringen

 


Verwarming Poptahof
DELFT - Naar aanleiding van het artikel over de verwarming in Poptahof het volgende: Ik heb zelf 25 jaar in Poptahof  gewoond en in de bewonerscommissie gezeten. In die jaren was de verwarming in de zomer gewoon uit. In de zomermaanden werd er onderhoud gepleegd. Wat de heer Gerlof van Woonbron zegt, dat de verwarming altijd al aangestaan heeft, is niet waar. Als dit wel het geval was geweest dan hadden wij als commissie aan de bel getrokken. Toentertijd is wel aan de orde geweest om warmtemeters te installeren. Dat is toen om diverse redenen niet doorgegaan. Het zou Woonbron sieren om tot een oplossing te komen, en niet met het verhaal het kan nog jaren duren voor er een oplossing is. Geef de bewoners die het willen gratis isolatiemateriaal om zelf de buizen te isoleren. Het gaat uiteindelijk om twee buizen die verticaal omhoog gaan. Om te betalen voor iets wat je niet wil is in deze tijd uit de boze
Hans van Bleiswijk, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12