Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 8, Jaargang 23 |

Slechtvalk
DELFT - Ik wil graag reageren op de ingezonden brief van een postduivenhouder over de slechtvalk. Ik vind het een goede zaak dat de Vogelwacht Delft een nestkast plaatst en zo het evenwicht weer herstelt dat we met z’n allen verziekt hebben, zodat deze vogel weer als stand vogel behouden wordt. En wat de postduivenhouders betreft: jullie sturen jongen duiven op een vlucht vanuit Frankrijk weg met duizenden tegelijk. Naar schatting komt maar 80 procent terug. De rest zwerft rond doet z’n behoefte op balkons, monumenten en straten. Die worden vervolgens schoongemaakt van ons belastingcenten. Mooi dat de slechtvalk deze reduceert en zo de populatie in evenwicht probeert te herstellen. Dit is een voorbeeld voor meer woningbouwverenigingen die een hoog gebouw hebben om een nestkast toe te staan.

Ruud Schut, Delft
 

Parkeren (1)
DELFT – Is de Gemeente Delft rijk? Is Parking Delft Sinterklaas? Welke prijs voor een dagkaart is goed? Bij de garage aan de Zuidpoort hanteren ze twee prijzen voor een dagkaart. Bij het naar binnen rijden is te lezen dat het 8 euro is en bij de betaalautomaat is het 14 euro, welke is de juiste? Wel, alle twee zijn juist. Navraag bij de Gemeente Delft leert dat de dagkaart voor 8 euro een actie is die loopt tot halverwege dit jaar? Wel slordig dat tarieflijsten verschillende prijzen laten zien. Parking Delft, waarvan de Gemeente Delft aandeelhouder is, geeft dus een korting van 6 euro, dat is 42,86 procent, korting op het dagtarief. Ik vind dit absurd en bovenmatig en daar het alleen voor dagparkeren geld, is in deze discriminatie niet ondenkbaar. Delft is technisch failliet en staat onder toezicht van de provincie. De politiek die ervoor heeft gezorgd dat wij in deze positie zijn gekomen staat erbij en doet niets. De provincie heeft al gezegd als de politiek een uitgave doet die niet goedgekeurd is dan kan een ieder politicus hoofdelijk verantwoordelijk worden gesteld. Dat juich ik toe. Ik hoop dat ‘zorg dragen voor minder inkomsten’ hier ook onder valt. Gemeente Delft, College van B en W, doe eens aardig en geef mij ook zes maanden lang 42 procent korting op de gemeentelasten, dan hoor je me niet meer.

Gerrit van Ree, Delft

  
Parkeren (2)
DELFT – De Gemeente Delft gaat de parkeertarieven met zo'n 20 procent verhogen!  Ook is men voornemens om het plaatsen van fietsen rond het stationsgebied betaald te laten geschieden. Lijkt mij een oneigenlijk gebruik van parkeerheffingen.  Deze waren ooit bedoeld om doorstroming te bevorderen, en niet om het gat in de hand van het gemeentebestuur te helpen dichten. Nog even en we gaan tolpoortjes voor voetgangers in de binnenstad krijgen om tegen betaling de binnenstad in te mogen - of breng ik ze nou op ’n idee? De diverse projecten in Delft bleken financieel toch 'n brug te ver en voor de diverse wethouders 'n jas te groot. Aan de belangenverenigingen van bewoners heeft de Gemeente Delft geen boodschap.
Maar het gemeentebestuur zal zich toch meer moeten realiseren dat zij dóór en vóór die bevolking op die bestuurlijke plaats zitten. Men kan het gevolg van incompetent handelen niet blijven afwentelen op de burger. Als signaal naar de diverse partijbesturen kunnen we wel de verantwoordelijke partijen waaronder D66, PvdA, GroenLinks en VVD  op 18 maart bij de provinciale verkiezingen uit ongenoegen eens 'n keer negeren en onze stem elders parkeren.

D.M. van Oudenbosch, Delft


Participerend burgerschap
DELFT - Onze failliete gemeente maakt zich druk om een teckel. Teckel Jonas van het echtpaar Van Halderen liep al jaren rond in het buurthuis, totdat iemand in het gemeentehuis wakker werd en de regels handhaafde: geen honden toegestaan! Exit Jonas. De dames en heren in de ivoren toren hielden met iets anders even geen rekening. Namelijk dat meneer en mevrouw Van Halderen ‘het Smikkelrestaurant’ runden en dat daar tientallen mensen uit de Wippolder graag gebruik van maakten. Toen Jonas er niet meer in mocht, moesten de Van Halderens besluiten om ermee te stoppen. Gevolg: tientallen bewoners van de Wippolder zaten opeens zonder Smikkelrestaurant. Gelukkig heeft het bedrijf Kok Catering van de week besloten dat de mensen voortaan bij hen hun maaltje kunnen komen nuttigen. Maar wat is dat nou eigenlijk voor een oplossing? Een bedrijf moet de rol overnemen van de Gemeente Delft, omdat ze daar te eigenwijs zijn om voor die ene plek een uitzondering te maken. Ze noemen de prima actie van Kok Catering ‘participerend burgerschap’. Maar in feite laten ze de burgers gewoon stikken. Waar hadden die mensen van de Wippolder immers terecht gekund als Kok niet de hand over het hart had gehaald? Het bewijst maar weer eens de kleinzieligheid van dit gemeentebestuur. Een teckel uit een buurthuis schoppen die daar al zijn hele leven rondloopt. Lekker belangrijk. Ze hadden in die weken dat dit nu al speelt beter een oplossing kunnen bedenken om het naderende faillissement af te wenden. Maar ja, als je je als gemeente zo druk maakt om een teckel, dan bén je natuurlijk allang failliet.

Martin Stoelinga, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12