Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 22, Jaargang 23 |

Kinderboerderijen (1)
DELFT - Het is schandalig zoals er door de ambtenaren van de Gemeente Delft met de kinderboerderijen in Delft wordt omgegaan. De ondernemers die het risico willen nemen een kinderboerderij in stand te houden een bedrag van ruim 9 ton vragen, waar 1 euro gebruikelijk is… Hoe verzin je het? Delft moet op korte termijn nog heel veel ambtenaren ontslaan. Ik weet wel welke als eerste in aanmerking komen voor een ontslagronde. Omdat een ambtenaar niets doet zonder bestuurlijke dekking, zou het mooi zijn als de verantwoordelijke wethouder ook zou op stappen. Helaas, het Delftse gemeentebestuur zit met montagelijm aan het pluche vastgeplakt.
Jan van der Veen, Delft

 

Kinderboerderijen (2)
DELFT – De kinderboerderijen moet blijven. We hebben al zo weinig in Delft voor de kinderen. De buurthuizen zijn dicht nu moeten ook de kinderboerderijen sluiten. Delft, waar zijn jullie mee bezig? Er wordt bezuinigd op verkeerde dingen. Ik ben erg boos. Als ik het geld had dan wist ik het wel, maar ik heb het ook niet.

Miranda van Baarle, Delft

 

Kinderboerderijen (3)
DELFT - De kinderboerderij in de Delftse Hout is ook voor mensen die niet in Delft wonen een leuk uitstapje. Wij komen er graag vanuit Den Haag. De boerderij is prima verzorgd, de dieren zien er uitstekend uit en kinderen leren op deze manier heel veel over dieren. Voor kleine kinderen en schoolkinderen is zo'n plek enorm belangrijk. Ook als stageplek en voor vrijwilligers trouwens. Kortom: Gemeente Delft, doe geen domme dingen waar je later jaren lang spijt van hebt.

Hanneke van Veen, Den Haag

 

Slecht plan
DELFT - Beste Tijn Noordenbos. Uw berekening in de Delft op Zondag van 24 mei klopt als een bus, maar helaas wonen er ook in Delft nog vele mensen die helaas aangewezen zijn op een bijstandsuitkering en ook zijn er nog gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank. Voor al deze mensen is 20 euro per maand een hele uitgave, zeker als ze die moeten doen aan een bestuur wat zelf niet erg van bezuinigen houdt. Zo zou er wat zuiniger omgegaan kunnen zijn met de verkregen gelden uit de verkoop van de energieaandelen. En ook het nieuwe Stadskantoor had wel wat minder gekund. En wat te denken van het geld verspillende gedoe omtrent de Sebastiaansbrug? Als u om u heen kijkt en de in uw ogen niet arme Delftenaren ziet, vraag hen dan die 20 euro per maand te willen geven aan de Voedselbank. Daar gaan ze beter met geld om als het gemeentebestuur van Delft. Of komt uw vraag om geld voort uit het feit dat u nu mogelijk meer belastingen zou moeten gaan betalen om de schulden van de stad op te lossen en in tegenstelling tot de sociaal zwakkeren geen kwijtschelding kan krijgen? Slecht plan dus.

Hans Kalf, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12