Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 13, Jaargang 23 |

Studentenlol
DELFT - Natuurlijk, het moet allemaal kunnen en we moeten het ook allemaal leuk vinden, jongeren die zich vermaken. Je kan je natuurlijk ook afvragen: is dit soort dronken studentenlol nog wel van deze tijd? Is dit niet een beetje erg oubollig, achterhaald. De stad was deze week het decor van koorstudenten die hun criminelenweekje hielden. Dat houdt in dat een enorme hoeveelheid studenten een enorme hoeveelheid drank naar binnen werkt in lollig bedoelde outfits. En als men binnen klaar is met feesten, gaat men zwaar aangeschoten buiten door. Zo kon je de hele dag aankijken tegen laveloze jongeren in wat vreemde kleding. Zij zelf vonden zich erg grappig en ook wel stoer, zo dronken, nog midden op de dag. Voor gewone gebruikers van de stad is dit helemaal niet zo leuk. Sterker: het is een zielige vertoning, een erg rolbevestigende bedoeling, die je alleen maar weer doet denken: wat zijn die koorballen toch vreselijk vervelend en arrogant. Ik dacht dat we van dat beeld toch wel zo langzamerhand bevrijd waren, maar niet dus. De mensen die over 10 jaar de topposities in dit land gaan bekleden moeten zich nu nog even uitleven, om over een aantal jaren tegen elkaar te zeggen: Wat hadden wij een vreselijke leut in die tijd. En als je dan bedenkt dat vorige week in de krant stond dat er 500 kinderen bij de voedselbank aangemeld zijn, dan word ik daar een beetje triest van. Kom op koorballen, ga eens iets nuttigs doen en hou eens op met dat kinderachtige gezuip. Het is zo very, very oldschool.
Tijn Noordenbos, Delft

 

Kentekenparkeren (1)
DELFT – Als belanghebbende wil ik graag reageren op de artikelen in de Delft op Zondag van 22 maart over het kentekenparkeren in Delft. Ook ik vond de reactie van wethouder Harpe ongepast. Met name zijn verhaal over ‘naar hartenlust draaien met de oude kaart’, waarmee hij bezoekers met een parkeerkaart als een soort fraudeurs neersabelt. Hij vergat alleen te vermelden dat parkeerders ook vaker korter parkeerden dan 3 uur. Zijn opmerking dat iedereen erop vooruit gaat als je het systeem eenmaal doorhebt, is dom en kortzichtig. Als gepensioneerde ICT-docent weet ik wel hoe zo’n systeem werkt. Parkeerbeheer blijkbaar niet. Zij delen nu al onterechte bekeuringen van 83 euro uit. Volkomen terecht vergelijkt de heer Smits in de vorige editie van deze krant het grote verschil in de nu toegekende parkeeruren. Geen verhoging van 20 procent, zoals de gemeente beweert, maar van 153 procent. In antwoord op mijn mail aan de wethouder schreef zijn medewerker dat vergeleken bij andere gemeenten 408 parkeeruren nog aan de ruime kant zijn. Welke gemeenten? En na 6 maanden wordt bekeken of er eventueel voor bijvoorbeeld mantelzorgers uren bijgekocht kunnen worden. Tegen die tijd zit ik al 2 maanden zonder mantelzorger. Van de winkeliersvereniging BOB kreeg ik bericht dat zij niet in actie komen omdat ‘het na overleg tussen bewoners en ondernemers nu eenmaal zo beslist is’. Onbegrijpelijk, want meer klanten gaat het kentekenparkeren de winkeliers zeker niet opleveren. Maar misschien zijn zij op een andere manier gecompenseerd door de gemeente. Het aanbod van mevrouw Cavalho in Delft op Zondag, om een deel van haar parkeeruren aan mij te willen verkopen: Geweldig! Als mocht blijken dat 408 uren zoals de wethouder beweert meer dan genoeg is voor bezoekers, hoop ik nog heel veel uren aangeboden te krijgen. En natuurlijk mogen die doorverkocht of doorgegeven worden. Betaald is betaald en met vooraf betaalde uren kan onmogelijk gefraudeerd worden.
Els Kik, Delft

 

Kentekenparkeren (2)
DELFT - Vraagje aan de wethouders Harpe en De Prez: Wonen jullie ook in het centrum van Delft of binnen de vergunningengebieden? Vermoedelijk niet, toch. Anders hadden jullie wel anders beslist.
Max van Dalen, Delft

 

Minder blij

DELFT - Het bedrag voor waterschapsbelasting voor een gezin van twee personen voor het jaar 2015 bedraagt voor mijn vrouw en mij samen 462 euro 52. Dit is aanzienlijk hoger dan het in de krant Delft op Zondag vermelde bedrag van 283 euro. Verder krijgen we dan nog 870 euro 20 gemeentelijke belasting, zodat we in totaal samen 1332 euro 41 kwijt zijn aan de regionale belastinggroep voor 2015. Dit maakt mij minder blij met het wonen in Delft
J.H. du Clou, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12