Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 25, Jaargang 23 |

Kentekenparkeren
DELFT - Mijn vader haalt af en toe onze dochter uit school als wij allebei werken. Zo ook de laatste keer. Deze middag lukte het echter niet om via de app ‘kenteken parkeren’ zijn auto aan te melden.  Mijn vader van 73 raakt in paniek en er is niemand thuis die hem kan helpen. Verder kan hij het allemaal nog best en hij weet meer van computers en ingewikkelde telefoons dan ik,  maar door een storing lukte het niet. Nu heeft hij een paar minuten om een ander plan te bedenken en moet hij hals over kop met zijn hond in de auto springen om een gratis parkeerplek te vinden om nog op tijd te komen en zijn kleindochter op te vangen. Hij is gehaast naar het Hugo de Grootplein gereden en heeft daar  de auto neergezet en is naar school gerend. Ik hoor en lees allemaal verhalen dat dit idee zijn doel voorbij schiet en het voor veel frustratie zorgt ook vooral bij mensen die afhankelijk zijn hulp van anderen. Ik geloof niet in de besparing, die sowieso in de stadskas verdwijnt. De vele medewerkers van parkeerbeheer die op straat komen te staan, en een groot deel daarvan afhankelijk zal zijn van het sociale vangnet in deze lastige tijd, wat levert het uiteindelijk op? Dus wethouder Harpe: terug naar de tekentafel en geef alle inwoners van Delft die toch al veel betalen een werkbaar systeem terug.
Patrick de Bruijn, Delft

Hulde
DELFT - Afgelopen maandag zijn twee mannen gearresteerd die worden verdacht van de brandstichtingen in Tanthof, begin februari 2015. Toen werd ook het Tuinhuis van de kindertuin De Zonnebloem aan de Tanthofdreef 2 in brand gestoken. Dit is van Stichting Kindertuinen Delft, een volledige vrijwilligersorganisatie. Als buurtbewoner en vrijwilliger vraag ik aandacht voor de grote schade door deze brandstichting, niet alleen financieel, maar ook emotioneel. Een perfect functionerend tuinhuis voor tuinierende kinderen en vrijwilligers werd juist aan het begin van het tuinseizoen willens en wetens onbruikbaar. Bestuur en vrijwilligers slagen er in om, onder meer door medewerking van Gamma Delft, het kindertuinieren op De Zonnebloem gewoon te laten doorgaan. Met een feest van bloemen en kleur achter de Tanthofdreef! Hulde voor hun inzet, energie en betrokkenheid.
Pieter van Mourik, Delft

Frappant
DELFT – ‘Ook AWP is om, de verbouwing gaat door’, schreef Delft op Zondag vorig weekend. Was dat even schrikken. Zelfs de bestuurders van het Hoogheemraadschap zijn niet meer te vertrouwen als het om kiezersbedrog gaat. En vooral blijven mededelen dat we moeten gaan stemmen. Frappant dat dit soort vermaledijde beslissingen vrijwel altijd direct na de verkiezingen worden genomen dan wel herzien. Onbegrijpelijk dat er in Delft een oud gebouw moet worden aangepast voor een stelletje ‘pluche-zitters’. Onbegrijpelijk dat hier niets aan te doen is! Ook de Gemeente Delft laat hier kansen liggen, want voor die bijna 19 miljoen euro hadden ze het kantoor boven het station mooi kunnen verhuren aan die lui. Zelf in de Torenhove blijven zitten scheelt verhuiskosten en een deel van de mega-schuld kan worden afgelost. Regeren is niet meer vooruitzien maar de boel belazeren.
M.J.A. Rust, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12