Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 12, Jaargang 23 |

Nieuw station
DELFT - Het nieuwe station van Delft gaan bewonderen. Wat ons opviel is het feit dat er alleen draaideuren zijn. Wij hadden onze kleindochters bij ons en één daarvan zit in een buggy. Het kostte moeite om door de draaideur te komen. En het gaat hier maar om een kleine buggy. Hoe moet dat met een rolstoel die geduwd moet worden, een tweelingkinderwagen, één persoon met kinderwagen en nog een klein kind erbij, één persoon met bijvoorbeeld een kinderwagen en een hond? Mijn man is de volgende dag nog gaan informeren of er toch ergens een gewone of schuifdeur is, maar nee men heeft gekozen voor draaideuren. Men vergeet alleen dat het straks ook een Stadskantoor is. Moet je dan als jonge ouder met je tweeling de kindjes maar buiten laten staan omdat je een paspoort af moet halen? Wat te denken als er brand en dus paniek uitbreekt. Honderden mensen die door die ene draaideur willen, die dan prompt te vol wordt en vastloopt. Ik snap niet dat de brandweer dit goedgekeurd heeft. Ik vind het een hele vreemde situatie. Het station van Delft was altijd al moeilijk voor invaliden, maar dat is nu niet echt veel beter geworden.
H.K. Elmendorp, Delft


Kentekenparkeren (1)
DELFT – Hierbij wil ik reageren op de opmerking van wethouder Lennart Harpe in de krant Delft op Zondag van 15 maart, dat hij zo trots is dat de bezoekerskaart verdwenen is omdat de mensen naar hartenlust de kaart konden verzetten en zo eindeloos konden parkeren. Natuurlijk werd daar weleens misbruik van gemaakt. Maar als je de bezoekerskaart wèl goed gebruikt, dan spreek ik over vergunninggebied B , dan had je recht op 21 uren per week.  Dat is per jaar 1092 uur. Deze bezoekerskaart kocht je voor 72 euro. Voor hetzelfde bedrag van 72 euro  koop je nu slechts 408 uur. Voor 408 uur is 30 euro meer dan genoeg. Of wil meneer Harpe op deze manier soms de ‘gestolen’ uurtjes terug pakken? ‘Als je het systeem eenmaal door hebt, gaan we er allemaal op vooruit’, zegt hij. Ja, als je het door de bril van de Gemeente Delft bekijkt wel, meneer Harpe.

Ton Smits, Delft
 

Kentekenparkeren (2)

DELFT - Na het bestuderen van de brief van de gemeente over kentekenparkeren en de website gecheckt te hebben, maakte ik afgelopen zaterdag voor het eerst gebruik van het kentekenparkeren voor bezoekers. Na zeker te weten dat mijn bezoek was aangemeld, kunt u mijn boosheid begrijpen toen mijn bezoek bij vertrek een bekeuring op de auto aantrof van 83 euro 10. Ik vind een parkeerschijf in de auto leggen een stuk gemakkelijker dan bezwaar maken tegen een bekeuring. Een vooruitgang is het dus zeker niet te noemen. Ik kan me ook niet voorstellen dat de scanauto goedkoper is wanneer er door ambtenaren op alle bezwaren gereageerd moet worden. Ze hebben in ieder geval ruimte genoeg voor al die extra ambtenaren in het nieuwe Stadskantoor. De niet-gebruikte uren krijg je niet naar rato terugbetaald aan het einde van het jaar, maar je kunt ze wel lekker opsparen als je een volgende vergunning aanvraagt. Wanneer de mevrouw met de mantelzorg dus nog uren nodig heeft, mag zij een deel, naar rato, van mij kopen. Dat mag vast niet van de Gemeente Delft, maar ik heb die regel nog niet terug kunnen vinden op hun website. De scanauto scant gelukkig niet waar de mantelzorger op bezoek is.
Cristine Carvalho, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12