Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 15, Jaargang 23 |

Parkeren (1)

DELFT - In een tijd waarin solidariteit aan het verdwijnen is, de Gemeente Delft wanhopig probeert een Artikel 12 van zich af te wentelen en verdere bezuinigingen zelfs voor de gemeente een te krasse maatregel lijkt, wordt vanuit gemeentewege ineens ‘het nieuwe parkeren’ ingevoerd. Voor mij zijn dat 408 bezoekuren op jaarbasis en via internet of telefoon is aan- en afmelding te regelen. Het systeem zou de gemeente kapitalen schelen: de nieuwe Segways, hun bestuurders, de nieuwe auto's - allemaal beplakt of geüniformeerd met het logo ‘Handhaving’ - zouden effectiever en goedkoper zijn bij het controleren. Dit alles geldt voor een beperkt aantal wijken. Bent u woonachtig in een van de door de gemeente aangewezen wijken die onder Handhaving vallen, dan bent u de klos. Helaas, maar zo is het nu eenmaal. Woont u als Delftse ingezetene in een (nog) niet door de gemeente uitverkoren handhavingswijk, dan scheelt u dat telefoonkosten, afgezegde bezoeken omdat het saldo uren op is en het besef dat u en uw bezoek de mazzelaars zijn die deze ellende niet te hoeven ondergaan. Vanwaar deze tweedeling tussen Delftse burgers die op basis van toevalligheid in wijk 1, 2 of welke dan ook wonen? Dat de gemeente hoe dan ook geld nodig heeft, snap ik. Maar de motivatie van ‘de één wel, de ander niet’ is mij en anderen nog niet aangegeven. Zou het niet evenwichtiger, eerlijker verdeeld zijn en tonen van meer solidariteit om elke autobezitter in Delft naar rato een bijdrage te laten betalen, los van de wijk waar die persoon woont? Nog los van het gegeven dat in de zogenaamde buitengebieden meer parkeerruimte is dan in de centrumwijken. Graag een gefundeerd antwoord van de gemeentelijke beleidsmakers of gemeenteraadsleden die deze nieuwe beleidsmaatregel hebben goedgekeurd.
Fred Kruitwagen, Delft

Parkeren (2)
DELFT - Ik wil graag het volgende kwijt naar aanleiding van het artikel over dierenarts Van Nijhuis, in de vorige editie van Delft op Zondag. Ook ik kwam bij de dierenarts en dan kom je aanrijden van het grote kruispunt en moet je linksaf de Crommelinlaan in. Er is tegemoetkomend verkeer en… Het bord is geheel omgebogen zodat het niet eens te lezen is! Ik heb bezwaar ingediend, wat afgewezen is, maar ik ga weer bezwaar indienen. Na het eerste bezwaar was het bord prompt weer recht gebogen.
H. van Baarle, Delft

Nieuwe Kerk
DELFT - De heer of mevrouw Jongen schrijft in de krant Delft op Zondag van 5 april over de 2,3 miljoen euro die de Nieuwe Kerk nodig heeft voor de restauratie en stelt hierbij voor om de Nederlandse familie met de feestelijk gekleurde achternaam grafrechten te laten betalen en wel over de afgelopen 400 jaar. Ik ben het daar volledig mee eens, temeer omdat deze familie altijd de mond vol heeft over solidariteit. Die solidariteit kan dus nu in praktijk worden gebracht. Maar... kunt u rekenen? Reken er dan maar niet op!
H. van Geest, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12