Afbeelding

Dierenarts radeloos, verlies aan parkeerplaatsen kost klanten

Algemeen

Editie: Week 14, Jaargang 23 |

Dierenarts Jacob van Nijhuis: ‘Elke keer wordt gezegd dat er hard aan wordt gewerkt.’ (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Jacob van Nijhuis is ten einde raad. Als de Gemeente Delft het parkeerregime in de omgeving van het Crommelinplein handhaaft, dan vreest de Delftse dierenarts dat hij binnenkort de deuren van zijn dierenkliniek kan sluiten.

“Klanten keren mij sinds een paar weken de rug toe omdat het bonnen regent in de omgeving. Sinds vorige week is een deel van de parkeerplaatsen, ongeveer 25, weggevallen omdat er bij de Groene Haven een rotonde wordt aangelegd. Gevolg daarvan is dat hier de hele dag mensen rondrijden op zoek naar een parkeerplaats. De gemeente heeft aangegeven dat er aan de Engelsestraat op korte termijn parkeerplaatsen zullen worden gerealiseerd, maar hoe kort die termijn is, wordt er niet bij vermeld.”

Veel van de klanten van Van Nijhuis lopen  tegen een parkeerboete van 83 euro aan. “Mensen kopen vaak ten einde raad een parkeerticket en zetten de auto in de Crommelinlaan. Er is daar plaats genoeg, maar de plekken zijn bestemd voor vergunninghouders. Dat de plaatsen uitsluitend voor vergunninghouders zijn gereserveerd staat erg onduidelijk aangegeven en dus levert dat een bekeuring op als je, onwetend, je auto er parkeert.” Op de vraag hoe het staat met de tijdelijke parkeerplaatsen aan de Engelsestraat heeft Van Nijhuis nog geen duidelijk antwoord gekregen. “Elke keer wordt gezegd dat er hard aan wordt gewerkt. Er is kortgeleden een meneer langs geweest die het probleem ontkende. Sinds die tijd kijk ik elke dag een paar keer naar de bezetting van de parkeerplaatsen en elke keer staan ze allemaal vol. Inmiddels gaat het hele verhaal mij klanten kosten. Er komen hier dagelijks ongeveer tachtig mensen met hun huisdieren. Allemaal zijn ze heel tevreden over de behandeling van hun dieren, maar inmiddels zijn er toch al tien naar collega’s van me overgestapt. ‘Je bent een aardige en kundige dierenarts, maar om elke keer het risico op een bon te lopen, dat gaat me te ver’, zeggen ze stuk voor stuk. Ik begrijp best dat de financiële positie van de Gemeente Delft penibel is en dat ze geld nodig heeft, maar om dat op deze manier binnen te hengelen gaat me te ver.”

Navraag bij de Gemeente Delft leert dat Van Nijhuis nog een paar maanden geduld moet hebben. Een woordvoerder deelde Delft op Zondag desgevraagd mee dat de komende weken een start wordt gemaakt met de realisatie van extra parkeerplaatsen aan de Engelsestraat. Dat project moet eind april afgerond zijn.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12