Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Editie: Week 9, Jaargang 23 |

Wim Berkhout (67), gepensioneerd

- Wat bent u hier aan de Sint Jorisweg aan het doen?
“Ik ga mijn auto naar de garage brengen. Die moet gerepareerd worden. Hij was gekeurd, maar het bleek dat ze een verkeerd hoesje aan de voorband hebben gedaan. Dat moet even hersteld worden. Dus ik moet de fiets even in mijn auto proppen zodat ik terug kan fietsen.”

- Hoe kwam u er achter dat er iets fout was gegaan?
“Toen ik hem had opgehaald, maakte hij een piepend geluid toen ik door een bepaalde bocht ging. Dat hoort niet, dus toen ben ik teruggegaan.”

- Heeft u afgelopen week nog iets leuks gedaan?
“Ik ben met mijn kleinkinderen bezig geweest. Ze zijn 14, 12 en 11 en hadden deze week vakantie. Ze kwamen gezellig een dagje bij ons langs om rond te hangen. We hebben spelletjes met ze gedaan op de Xbox en de computer.”

- Wat is uw nieuws van afgelopen week?
“Dat het ons weer geld gaat kosten. De steun aan Griekenland en hier in Delft ook al met dat spoor. Ze geven allemaal maar geld uit en wij kunnen onze portemonnee trekken. Ik vind het allemaal niet nodig en de dingen die ik wel nodig vind, gebeuren niet meer of minder goed terwijl ik meer betaal. Vroeger kwamen ze hier nog weleens de putten leeg zuigen. De laatste keer dat ze dat nog hebben gedaan kan ik me niet meer herinneren, terwijl de putten altijd overlopen. Dat geld steken ze dan weer in één of andere stadstuin waar een paar jaar later niets meer van over is. Onbegrijpelijk.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12