Afbeelding

Mike van Koppen is geen wereldkeeper, maar pakt wel punten voor SEP

sport

Editie: Week 13, Jaargang 22 |

Mike van Koppen had afgelopen zondag tegen DHL niet veel te doen, maar de ballen die hij kreeg, hield hij eruit. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – SEP is hard op weg om zich na de promotie van afgelopen seizoen veilig te spelen in de derde klasse. Met nog vijf wedstrijden te spelen hebben de Tanthofbewoners even zoveel ploegen onder zich op de ranglijst.

Dat is nog geen reden tot juichen, want twee seizoenen geleden leek SEP enige minuten voor het einde van de competitie zeker van lijfsbehoud. Een late gelijkmaker van Concordia zorgde echter voor een mineurstemming op sportpark Tanthof-Zuid. SEP was veroordeeld tot het spelen van nacompetitie, waarin het uiteindelijk degradeerde.
Dit jaar zou het zomaar anders kunnen lopen, denkt doelman Mike van Koppen, die in het betreffende seizoen zijn wedstrijden in het vierde elftal speelde; als middenvelder. “Ik heb er toen zijdelings wel wat van meegekregen, ook van mijn broertje Terence die toen wel speelde. Nu wordt er natuurlijk weer over gesproken en de algehele teneur van die gesprekken is wel dat we nu een betere ploeg hebben staan.”

‘IK HEB ME DIT SEIZOEN ALS KEEPER WEL ONTWIKKELD’
Afgelopen zondag zette SEP een goede stap richting lijfsbehoud door DHL in eigen huis met 1-0 te verslaan. “Dat was wel even nodig ook”, blikt de 29-jarige sluitpost terug. “Want we zaten niet in onze sterkste periode. Nu is het niet zo dat we vaak weggespeeld worden, maar we komen erg moeilijk tot scoren. Daarbij hebben we dit seizoen ook wel wat meer tegendoelpunten te verwerken gehad.”
Vorig seizoen hoefde Van Koppen in 22 wedstrijden de bal slechts 15 keer uit het doel te vissen, terwijl dit seizoen in één wedstrijd minder al 36 tegendoelpunten zijn gevallen. “Toch heb ik me dit seizoen als keeper wel ontwikkeld”, zegt Van Koppen stellig. “In de vierde klasse ligt het niveau lager. Hier is bijna elke bal wel tussen de palen, dus moet je als keeper altijd geconcentreerd zijn. Vorig seizoen vloog er ook regelmatig een bal over of naast. Ik denk ook dat ik dit seizoen ook al een aantal punten voor de ploeg heb gepakt.”
Afgelopen zondag had Van Koppen bij een 0-0 stand een goede redding op een vrije trap van DHL. “Uiteindelijk maakten we nog voor rust 1-0. Na rust had DHL de overhand, maar tot echt grote kansen leidde dat niet en ik heb niet heel veel te doen gehad.”

‘IK HAD GRAAG LANGER MET PETER DOORGEWERKT’
Zijn tweede seizoen in de hoofdmacht is het eerste waarin Peter Pothof aan het roer staat bij SEP. “Ik vind het jammer dat het maar bij één seizoen zal blijven”, zegt Van Koppen. “Joop Hoornweg besteedde veel aandacht aan het collectief; hij zette echt een elftal neer. Peter maakt denk ik de individuele spelers beter. Daarom had ik graag nog langer met hem doorgewerkt. Ik vind het ook klasse dat hij nog steeds vol voor ons gaat, hoewel al duidelijk is dat hij volgend seizoen naar Den Hoorn gaat. Gelukkig wonnen we bij hen. Dat toont wel aan dat hij nog echt niet met komend seizoen bezig is.”
In die uitwedstrijd bij Den Hoorn was Van Koppens broertje Terence met twee goals de grote man. “Het is wel leuk om met je broertje samen te spelen. Het is jammer dat hij dit jaar last had van een zware meniscusblessure, waardoor hij niet zoveel heeft gespeeld.” Extra kritisch is de doelman niet op zijn jongere broer. “Als het soms even niet loopt, kan hij nogal negatief doen en daar spreek ik hem dan op aan. Verder vind ik niet dat ik in de positie ben om hem op zijn voetbalkwaliteiten af te rekenen. Ik kijk eerst naar mezelf: als ik een wereldkeeper was geweest, had ik niet bij SEP gespeeld.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12