Afbeelding

Nog twee speelronden te gaan: wat valt er nog te halen?

sport

Editie: Week 18, Jaargang 23 |

DHL werd vorige week donderdag nog geen kampioen, maar heeft zondag aan een overwinning genoeg. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – De voetbaljaargang loopt op zijn eind: er zijn nog maar twee speelrondes te gaan. Een mooi moment om de balans op te maken voor de regioclubs. Wat valt er nog te winnen en welke clubs lijken aan het kortste eind te trekken?

Eerste klasse zaterdag
Nootdorp lijkt met een zesde plaats veilig, maar zo ver is het nog niet. De ploeg van trainer Dick Boereboom houdt acht ploegen achter zich, maar het gat met de bovenste ploeg die nacompetitie om lijfsbehoud moet spelen, bedraagt slechts drie punten.

Tweede klasse zaterdag
Vitesse Delft is al zeker van de tweede periode en pakte afgelopen zaterdag door een 0-1 overwinning op Be Fair ook de koppositie. Het gat met nummer 2 BVCB, dat zaterdag gelijkspeelde, bedraagt slechts één punt. Als de mannen van Peter Klomp tegen Monster en SVC'08 weten te winnen, valt er eindelijk weer iets te vieren voor de roodzwarten.

Derde klasse zaterdag
In deze poule heeft DSVP aan één overwinning voldoende om zich definitief veilig te spelen. Het gat met nummer 11 Honselersdijk bedraagt vier punten. Op de twaalfde plek vinden we Ariston'80, dat afgelopen zaterdag met een 3-2 overwinning op Semper Altius goede zaken deed in het afwenden van directe degradatie. Het gat met de onderste twee ploegen is drie punten. Als de studenten Quick Steps en Duindorp onder zich weten te houden, volgt nacompetitie om lijfsbehoud.

Vierde klasse zaterdag
Van de negentien punten die DVC dit seizoen tot nu toe behaalde, stammen er zestien uit de laatste periode. Na een goede start hoopte men op een periodetitel, maar dat bleek ijdele hoop. Omdat DVC al op het laagste niveau speelt, hoeft het niet bang te zijn om te degraderen.

Hoofdklasse zondag
DHC kan door het 1-1 gelijkspel tegen Vlissingen van afgelopen zondag alleen nog in puntenaantal achterhaald worden door De Zouaven, dat vooralsnog nacompetitie moet spelen om het hoofdklasseschap voor het komend seizoen veilig te stellen. De ploeg van Rob de Lange heeft dus aan één punt genoeg om zich definitief veilig te spelen.

Tweede klasse zondag
In de tweede klasse zondag is vooral de staart van de ranglijst interessant in onze regio. Het doek voor Concordia en Den Hoorn lijkt gevallen; zij kunnen slechts op gelijke hoogte komen met RKDEO, dat zich, net als Schipluiden dat naar de zaterdag verkast, op een nacompetitieplek bevindt. De Midden-Delflanders kunnen Delft, dat in de laatste periode gedeeld bovenaan staat, qua punten nog achterhalen. Dit zorgt ervoor dat Delft in de aparte situatie zit dat het op twee speelrondes voor het einde nog kans maakt op nacompetitie voor promotie én degradatie.

Derde klasse zondag
Lange tijd leek Laakkwartier ongenaakbaar, maar inmiddels zijn Full Speed en Oliveo tot op drie punten genaderd. Deze twee regioclubs staan samen gedeeld met Erasmus bovenaan in de derde periode. Wippolder bezet in beide klassementen een keurige vierde plaats, terwijl SEP nog maar één punt nodig heeft om zich definitief veilig te spelen. Full Speed speelt zondag thuis tegen de koploper en is, als het geen kampioen wordt, door het winnen van de tweede periode verzekerd van een nacompetitieplek om promotie.

Vierde klasse zondag
Het beste nieuws hebben we voor het laatst bewaard. DHL staat fier aan kop en kan zondag in de wedstrijd tegen Toofan kampioen worden. Lukt dit niet, dan zal de ploeg van Oscar Laguna Burgos nog één helft van het gestaakte duel bij ADS af moeten maken. De tussenstand is 1-1 en de tegenstander treedt aan met negen man. Taurus speelt, door het winnen van de tweede periodetitel, nacompetitie om promotie.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12